Četvrtak, 28 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dario Šarić:”Pravila su rigorozna, ne smijem se vidjeti sa Zupcem u susjednom hotelu”

  NBA momčadi pristižu u kompleks Disney Worlda u Orlando za predviđeni nastavak sezone 30. srpnja. Natjecanje će nastaviti 22 od 30 momčadi, među njima i Phoenix Sunsi za koje nastupa naš Dario Šarić. Hrvatski reprezentativac za HRT se javio po dolasku i otkrio što ga čeka, ima li zaraženih u njegovoj ekipi, kako će izgledati nastavak sezone te između ostaloga, hoće li ostati u Phoenixu i najjačoj ligi svijeta.

  - Advertisement -

  Dario, prije svega lijep pozdrav iz Zagreba i pitanje – kako ste?

  – Pozdravljam vas i gledatelje. Dobro sam, nakon četiri mjeseca razmišljanja hoće li biti NBA sezone ili neće, evo nas konačno tu u Orlandu i mi kao ekipa imamo priliku se boriti, pokazati u najboljem svjetlu i napraviti pravi rezultat. Kako će to biti, vidjet ćemo, ali dečki su spremni, ja sam spreman, zadovoljan sam i sretan što smo ponovno na parketu i svakim danom se sve više veselim utakmicama.

  Vi ste zajedno s cijelom momčadi stigli u Orlando, u kompleks Disney Worlda gdje će se bez gledatelja odigrati nastavak sezone. Kada ste došli, kakva je procedura?

  – Najprije smo od 23. lipnja imali testiranje svaki drugi dan. Testirali su nas i na antitijela u krvi. To je trajalo sve dok se nismo spremili za put za Orlando, 7. srpnja. Čim smo stigli ovamo, odmah smo se svi testirali i morali smo biti u karanteni dva, tri dana. Nismo trenirali ni ništa, svi smo morali biti u sobama, dostavljali su nam hranu. Evo sad već zadnja dva dana smo počeli trenirati. Oni koji su bili pozitivni na koronavirus prije puta ostali su u Phoenixu, čekaju da budu negativni, mislim da dva testa zaredom moraju biti negativna, nakon čega slijedi 14 dana karantene prije nego što nam se mogu priključiti i trenirati ovdje s nama u Orlandu. Pravila su stroga, imamo narukvice, aplikaciju pomoću koje si svaki dan moramo mjeriti temperaturu. Imamo napravu za mjerenje kisika u krvi, kad se to sve ispuni, onda tek možeš šetati po hotelu, ići na doručak i ići na treninge. Još nam nije dozvoljeno da putujemo između hotela, recimo ne mogu ići vidjeti se s Ivicom Zupcem koji je u drugom hotelu ovdje u Orlandu.

  Neki igrači se boje, zapravo i protive nastavku sezone zbog visokog rizika i velikog broja zaraženih u SAD-u, primjerice Joel Embiid, vaš bivši suigrač iz Sixersa – koji je na let došao u zaštitnom odijelu, kakvo je vaše mišljenje o tome?

  – Ja sam više nekako slijedio NBA u toj situaciji. Joel je došao ovdje, u zaštitnom odijelu išao u avion. Moje viđenje situacije je ako se već odlučilo napraviti rizik, svi znamo da je NBA takav da je u pitanju veliki novac, pogotovo sada jer neće biti međunarodnih sportova u osmom mjesecu.

  U kakvoj ste vi formi, kako ste trenirali ova posljednja četiri mjeseca?

  – Nakon što je sve otkazano, poslije šest, sedam dana sam počeo individualno trenirati. U zgradi imam teretanu i tu sam već bio u solidnom ritmu, što se fizičkog stanja tiče. Iz kluba su nam slali svoje programe, pa sam imao šest, sedam treninga tjedno. Uskoro su počeli s otvaranjem dvorana, pet puta tjedno se trenirali, svaki igrač sa svojom loptom na svom košu. Bio je prisutan samo jedan trener, obavezno s rukavicama i maskom. Tako i sada kad nam dodavaju lopte. Tako smo radili do prije četiri dana kada smo išli na put ovdje. Nadam se da neće biti velikih ozljeda, to je riskantno nakon duge stanke i bez baze treninga. Mislim da će nas treneri znati najbolje pripremiti za utakmice.

  Cijeli razgovor pročitajte OVDJE. 

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE