David Škara potpisao za francuskog prvoligaša

David Škara novi je član francuskog prvoligaša ESSM Le Portela!

26-godišnji Zadranin u Le Portel dolazi iz drugoligaša Denaina za koji je prošle sezone odigrao 34 utakmice uz učinak od 13.6 poena, 5.3 skoka i 1.1 asistencije.

“Ispunila mi se velika želja, odlazak u prvu francusku ligu. Ovo je zaista veliki iskorak u mojoj karijeri, a ujedno i nagrada za sav trud i dobre igre koje sam pružao do sada. Očekuje me novi izazov, no spreman sam i veselim se igranju u elitnom društvu”, izjavio je David za portal Sport023.

“Zadovoljni smo s dovođenjem Davida. Radi se o svestranom igraču koji može igrati i na poziciji tri te bi se brzo trebao prilagoditi filozofiji trenera Crevecouera. David nam dolazi nakon odlične sezone u Denianu, uskoro će se pridružiti novim suigračima”, izjavio je Eric Girard, sportski direktor Le Portela, za službene stranice kluba.

Dolazak Škare komentirao je i trener Serge Crevecoeur: “Jako sam sretan zbog Davidovog potpisa s Le Portelom. Radi se o odličnom igraču protiv kojeg smo igrali prošle sezone u prijateljskoj utakmici te francuskom kupu gdje je bio jako dobar. Igrao je jako efikasno i zadao je puno poteškoća našem timu. Odličan je obrambeni igrač, nikada ne odustaje i svidjeti će se našim navijačima. Napadački je također jako dobar, jedino mora poraditi na svom vanjskom šutu. Može raditi puno stvari, svestran je i siguran sam da će biti od pomoći svojim suigračima.”

Škara je svoj košarkapki put započeo u Zadru, a nakon srednje škole odlazi na studij u SAD gdje je igrao za Valparaiso te Clemson. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa španjolskom Huescom nakon koje je usljedila već spomenuta sezona u Denainu.

FOTO: Pierre Rouanet/VDNPQR

Related Articles