Derbi A1 kvalifikacija: Analitičari gostuju u Škrljevu

Array

Prije početka A1 kvalifikacija, Jazinama, Hermes Analitici i Škrljevu su davani najveći izgledi za direktan ulazak u prvu ligu. Nakon poraza Zadrana u Virju izgledno je da će o prvom mjestu odlučivati ogledi između prvaka zapada i centra. Njihova prva međusobna utakmica je sutra u 20 sati, domaćini prvog ogleda su Škrljevčani.

Uoči derbija pitali smo Ivana Grgata, najiskusnijeg Analitičara, o favoritima za ulazak u A1 ligu.

Još je rano da bi sutra utakmica odlučila o prvom mjestu, obzirom da su odigrana samo tri kola. Ni Škrljevo ni mi ne bi smjeli podcijeniti ekipu Jazina koja ima odličnu momčad, ali imaju dosta novih igrača i vremenom će biti sve opasniji – rekao je Grgat. Škrljevo dobro poznaje, a s trenerom Nagličem je čak igrao u istoj ekipi.

Aramisa jako dobro poznam, jednu sezonu smo zajedno igrali u Ciboni i, kao veliko ime iz svijeta košarke, je veliki dobitak za klupu Škrljeva. Teško je reći sto će odlučiti. Oni imaju odličnu vanjsku liniju, pogotovo tu mislim na Češkovića, na kojeg moramo staviti poseban fokus.

Škrljevčanima je ovo treći uzastopni pokušaj ulaska u A1, prije dvije godine su bili najbliži. Tada su bili drugi, iza Šibenika u čijem je dresu igrao ovaj četrdesetogodišnjak. Na Mavrincima je Grgatova ekipa bolja, slavili su u produžetku. Hoće li i sada biti neizvjesno?

Mi smo svjesni svoje kvalitete i sutra sigurno idemo u Rijeku da pobijedimo, nikako ne podcjenjujući igrače Škrljeva koji sigurno isto tako razmišljaju. Sigurno će biti neizvjesna utakmica.

Utakmicu Škrljevo – Hermes Analitica (20:00), kao i Podravac – Požega (20:00) u kojoj oslabljeni gosti traže prvu pobjedu, pratite na našem portalu preko statistike uživo. Sve o A1 kvalifikacijama na crosarka.com/kvalifikacije-musku-kosarkasku-ligu.

Škrljevo korak naprijed, snimka utakmice sa 5 kamera

Prvu utakmicu na Mavrincima i uvjerljivu domaću pobjedu protiv Podravca gledatelji regionalne televizije RiTV mogli su vidjeti u snimci na malim ekranima, a isto će biti moguće i sljedećeg tjedna. Snimka dvoboja Škrljeva i Hermes Analitice ide u ponedjeljak od 17 sati.

Škrljevo TV

Prva utakmica je iza nas. Prema reakcijama gledatelja napravili smo odličan posao. Stižu komentari kako je produkcijski posao odrađen i iznad zahtjeva A-1 lige, takve je odjeke lijepo slušati. Cijela je ekipa odradila jako dobar posao, počev od nas u realizaciji do komentatorskog dvojca, na kraju i igrača Škrljeva na terenu – kaže Fabijan Černeka, redatelj prijenosa.

Ove subote u praćenju utakmice s komentatorske pozicije Patriku Mršniku priključit će se Hrvoje Radanović, voditelj omladinskog pogona u Košarkaškom klubu Kvarner 2010. Radanović je ove sezone vodio A-2 momčad Zameta, uglavnom sačinjenu od juniora zasad jedinog košarkaškog prvoligaša iz regije.

Prijenosi iz dvorane na Mavrincima emitiraju se posredstvom pet kamera u visokoj (HD) rezoluciji. Posao oko realizacije TV-snimke uz redatelja Fabijana Černeku odrađuju snimatelji Krešimir Černeka i Siniša Barčić.

Related Articles