Derbi koji “život znači”: Zadar stiže pod Toranj

Veliki hrvatski derbi između Cibone i Zadra bit će odigran u sklopu 25. kola ABA lige u subotu, 10. travnja s početkom u 17 sati u KCDP Dražen Petrović. Riječ je o iznimno bitnoj utakmici jer obje ekipe traže izbjegavanje pretposljednjeg mjesta, koje vodi u razigravanje za ostanak među „regionalnom elitom“. Do kraja sezone, Zadar i Cibona će snage odmjeriti još jednom u ABA ligi, na Višnjiku. Vukovi su ponešto odmorniji jer se za ovaj dvoboj pripremaju od ponedjeljka, dok su Zadrani tijekom tjedna igrali sa Sonikom i Goricom.

„Očekuje nas derbi u punom smislu te riječi jer i jedna i druga ekipa sa pobjedom ulazi u zadnja dva kola sa puno lakše pozicije za ostanak u ligi i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Atmosfera u ekipi je jako dobra, imali smo dosta vremena od ponedjeljka da se pripremimo, da dobro treniramo i mislim da smo to odradili kako treba. Imamo još taj večerašnji trening za zadnje detalje i da budemo maksimalno spremni za utakmicu.“ – rekao je centar Cibone Darko Planinić.

Trener Vladimir Jovanović kaže kako će njegova momčad tražiti pobjedu u sva preostala četiri regionalna dvoboja, pa tako i u ovom sa Zadrom.

„U sljedećem kolu očekuje nas ekipa Zadra. Znamo se s njima, igrali smo nekoliko utakmica i u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Znamo da su dobra ekipa i da su dobro vođeni s klupe. Mi ćemo napraviti sve da budemo pravi i da pokažemo da pored tog talenta o kojem svi pričaju imamo i kvalitetu da igramo dobro i da ostvarimo rezultate koje želimo. U svakom slučaju imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva i na svakoj od njih ćemo nastojati biti ravnopravni i doći do pobjede.“

Veljko Mršić tvrdi kako je Cibona u ovoj utakmici favorit.

“Cibona je favorit u ovoj utakmici. Oni su zadnju utakmicu odigrali u ponedjeljak dok smo mi u utorak i četvrtak odigrali dvije utakmice u HT Premijer ligi. Njima ova utakmica jako puno znači. Nama također puno znači, ali ne toliko kao i njima. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu ali kao što sam rekao Cibona je favorit u ovoj utakmici.”

Related Articles