Dječji košarkaški dan u Šibeniku

Jutarnji subotnji trening naše su reprezentativke otvorile djevojčicama Šibensko-kninske županije koje su na početku svog košarkaškog puta.

Buduće sportašice su sudjelovale u zagrijavanju, trčanju, vježbama koordinacije, a stručni stožer i reprezentativke su ih podučili i osnovnim elementima košarkaške igre. Sve to, i još i više, s osmijesima na licu i s jedne i druge strane.

Izbornica Anđa Jelavić ovom je prilikom izjavila: „Druženje s djevojčicama ćemo iskoristiti da potaknemo što veći broj curica da ostanu u sportu i da svoje slobodno vrijeme iskoriste za sportske aktivnosti, a sve u cilju povećanja njihovih psiho-fizičkih sposobnosti i općenito kvalitete života.“

No, ovdje se ne staje jer izbornica naglašava: „Nadamo se da će to postati praksa gdje god da dođe ženska reprezentacija. Trudit ćemo se da jedan trening uvijek otvorimo za djecu.“

Ovih dana je vidljivost ženskog sporta goruća tema medija, poglavito nakon što su u javnost izašle statistike odnosa muškog i ženskog sporta u smislu ukupnog prostora koji zauzimaju u medijskom životu. Stoga je krucijalno održavati i podržati akcije s ciljem promocije sporta za žene, a dječji košarkaški dan održan danas u Šibeniku pokazao je koliko interesa i, najvažnije, sreće mali koraci mogu proizvesti.