Dobre igre hrvatskih košarkašica u inozemstvu

Array

Donosimo vam pregled učinaka hrvatskih košarkašica koje nastupaju sa svojim klubovima diljem svijeta. Iva Grbas je bila najefikasnija Hrvatica u ovom kolu. Igrajući protiv Angersa zabila je 23 poena. Njoj uz bok na drugom kraju Europe bila je i Jelena Ivezić s 15 poena protiv ekipe Bešiktaša.

Francuska

U šestom kolu francuskog prvenstva ekipa Perpignana za koji nastupa Iva Ciglar uspješno je prošla gostovanje kod ekipe Aix ex Provence pobjedivši rezultatom 70:63. Naša reprezentativka je za 21 minutu provedenu na terenu postigla 11 poena uz šut iz igre 4-5 (sve za 2 poena), dok je slobodna bacanja izvodila 3-4. Učinku je pridodala i 3 skoka i 2 asista.
Emilija Podrug nakon prošlog kola u kojem je bila najbolji pojedinac svoje ekipe, ovaj put nije imala svoj dan. U utakmici malog broja koševa gdje je njena ekipa Lyon svladala Bourges 44:43. Za 11 minuta provedenih na parketu Emilija se nije upisala u strijelce.
Ana Lelas je sa svojom ekipom Lattes Montpellier ostvarila laganu pobjedu kod ekipe Charleville rezultatom 63:46.  Lelas je na parketu provela 30 minuta te je postigla 12 poena uz šut iz igre 5-9 (2-3 za tricu). Tome je pridodala 4 skoka i 4 asista.

U Francuskoj drugoj ligi jedina Hrvatica Iva Grbas je sa svojom ekipom Limoges izgubila od Angersa 82:44. Iva je za 31 minutu na terenu postigla 23 poena uz šut iz igre 7-14 ( 3-7 za tri poena), slobodna bacanja 6-6. Učinku je pridodala 7 skokova i 3 ukradene lopte za ukupnu valorizaciju 25.

Španjolska

U trećem kolu prve Španjolske lige za žene Hondarrabia-Irun za koju nastupa Lisa Karčić je na svom terenu izgubila 69:68 od Toyota Recreativo Conquero. Hrvatska reprezentativka je postigla 10 poena uz šut za 2 poena 1-6, za 3 poena 2-5, a slobodna bacanja 2-2 i uz to je skupila 6 skokova.

Poljska

Petra Štampalija u poljskom prvenstvu nastavlja s odličnim igrama. Njena ekipa Wisla Can-Pack je svladala ekipu Widzewa rezultatom 87:64.  Naša igračica je postigla 12 poena uz šut za dva poena 4-6. Slobodna bacanja je izvodila 4-8. Učinku je pridodala 6 skokova i 3 asistencije.

Turska

U drugom kolu turskog prvenstva Ceyhan Bld za koji nastupa naša Jelena Ivezić je svladao ekipu Bešiktaša rezultatom 89:53. Jelena je za 22 minute postigla 15 poena uz šut iz igre 5-10 (1-4 za tri poena). Anđa Jelavić je sa svojim Samsunom poražena od Galatasaraya rezultatom 71:52.  Za 36 minuta provedenih  na parketu Anđa je postigla 4 poena uz šut iz igre 1-3 (0-1 za tri poena). Slobodna bacanja je izvodila 2-6.  Imala je 5 asistencija, 3 skoka i 3 ukradene lopte, no imala je i 7 izgubljenih lopti.

SAD

Na Američkoj sveučilišnoj košarci prvenstva kreću za 10-ak dana te se sada igraju pripremne utakmice.  U prvom pripremnon susretu FIU (Florida International University) je na svom parketu svladao ekipu Univesity of Quebec rezultatom 80:57. Za FIU nastupa i jedna Hrvatica. Radi se o Dubrovčanki Carmen Miloglav. Carmen je za 17 minuta provedenih na terenu postigla 4 poena (sve iz slobodnih bacanja). Svom učinku je pridodala i 7 asista i 5 ukradenih lopti.

University of Tampa na kojem nastupa Zadranka Nina Krstić je odigrao svoju prvu utakmicu, ali do zaključenja ovoga izvještaja nije bilo mogućnosti doći do podataka s utakmice. Tomica Bačić svoju sezonu započinje 03. studenog.

Da Hrvatice ne bi bile samo igračice u inozemstvu pobrinula se Karmen Jeričević koja je na Midland Universityu pomoćna trenerica. Njena  sezona započinje 01. studenog.

Italija

Treće kolo talijanskog prvenstva je jedinoj hrvatskoj igračici Sonji Kireti donijelo jednu jako zanimljivu utakmicu. U utakmici između njene Parme i Familie Schio rezultat je bio 66:64 u korist ekipe naše igračice. Sonja je na parketu provela 33 minute u kojima je zabilježila 14 poena uz šut iz igre 6-15. Trice nije pucala dok je s linije slobodnih bacanja zabila 2 od 3 pokušaja. Svom učinku je pridodala i 8 skokova.

Švicarska

Ekipa Luzern Highflyers za koju nastupa i naša Romana Stojanović izgubila je od ekipe Hope GBA rezultatom 72:52. Romana je za 29 minuta provedenih na terenu postigla 11 poena uz šut iz igre 3-9 (1-3 za tri poena). Slobodna bacanja je izvodila 4-4. Sakupila je i 7 skokova i 5 ukradenih lopti. U prva četiri  kola Romana je na prosjeku od 11 koševa, 11 skokova, 3 ukradene lopte i 1 blokadu po susretu, u čemu joj je naviše pomogao nastup u pretprošlom kolu u kojem je postigla 17 poena i imala 21 skok.

Related Articles