Domagoj Čavlović:”Final four je najbolja opcija za završetak ABA lige”

Uslijed pandemije koronavirusa, prekinuta su sva natjecanja pod ingerencijom FIBA-e. Domagoj Čavlović, direktor Cibone i prvi čovjek ABA lige, u izjavi za Maxbetsport iznio je prijedlog o sudbini lige. Kaže kako je moguće da se odigra final four na koje će liga dobiti prvaka, odnosno putnika u Euroligu:

”Mislim da nitko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen prvak. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom trenutku jasno predvidjeti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dijela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao pronaći pravi scenarij. Održat ćemo telefonsku sjednicu i poslušati prijedloge klubova jer su oni vlasnici lige. Tada ćemo napraviti plan A i plan B”, izjavio je Čavlović te dodao:

”Najbolje bi bilo da u ovim izvanrednim okolnostima organiziramo završni turnir, final-four umjesto klasičnog play-offa. Naravno, potrebno je vidjeti stav klubova, oni su ti koji odlučuju. Moje mišljenje je da se treba odigrati posljednje kolo, ako treba i  bez publike, kako bi bila jasna situacija na ljestvici. Nakon toga ćemo vidjeti kako odigrati završni dio. Meni se sviđa ideja final-foura.”

_

Kolo prije kraja lige, vodeći je Partizan s 17 pobjeda i 4 poraza, dok je na začelju Zadar kojem je preostalo gostovanje kod Zvezde u Beogradu. Drugi hrvatski predstavnik Cibona je 9. i samo u ludom scenariju bi mogla završiti kao pretposljednja, tj. igrati u doigravanju za ostanak.