Domagoj Čavlović:”Napravili smo vrhunski posao, radimo na dovođenju playa”

Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa je teško pogodila sport, pa tako i dvostrukog prvaka Europe Cibonu. Tim povodom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

On je prvo opisao kako je bilo u Ciboni zadnjih mjeseci.

Kod nas je još malo specifično, jer se nekim stvarima moramo prilagoditi kako bi uopće mogli trenirati, stvarno izazovna situacija. Kriza je došla naglo, nitko se nije snašao. Došli smo u situaciju da ne znamo kako i kada će se nastaviti normalni način funkcioniranja. Još smo u Zagrebu imali situaciju s potresom, koja je dodatno opteretila Grad. Nismo mogli ostariti sve uvjete za pomoć države, pa nam je ideja bila da sve stavimo na burzu do daljnjega. Nitko nije radio probleme, svi su shvatili situaciju. Kasnije je ipak Državni ured za sport donio dodatne mjere, na njih smo uspjeli aplicirati i u zadnji čas smo poništili otkaze i vratili ljude na sposao, pa oni nisu imali prekid radnog odnosa, rekao je Čavlović.

Cibona je i ranije bila u problemima, taman je “stala na noge” i onda je došao koronavirus.

Mi smo ove sezone trebali doći u normalan ritam funkcioniranja. Sad je ovo sve to prolongiralo za oko pola godine. Vjerujem da posljedice korone neće biti tako dramatične, nadam se da ćemo imati redovan “cash-flow”, da naši igrači mogu biti mirni i fokusirani na treninge, nada se Čavlović.

O ABA ligi kaže:

Sezona je planirana da počne 19. i 20. rujna. To će biti vrlo izazovno, jer je puno jednostavnije organizirati nešto unutar jedne države, a ova liga pokriva više država. Sama ta putovanja bit će izazovna za organizirati. Imamo pripremljene neke protokole, ali morat će se uključiti vlade država, vidjet ćemo.

O “najdražem” suparniku Zadru:

Zadar je grad košarke, njihova najdraža igračka je Cibona, to je fešta košarke. Tko je jači stvar je trenutne motivacije i forme. I prošle sezone imali smo neizvjesno prvenstvo Hrvatske.

Sljedeća sezone je nepredvidljiva, a što je s pojačanjima?

Mi smo ovo ljeto napravili vrhunski posao, kupili smo dva najbolja mlada hrvatska košarkaša, doveli smo Nakića iz Šibenika i Drežnjaka iz Širokog. Oni su reprezentativci Hrvatske i pred njima je svijetla budućnost. Uz Prkačina, koji tek sad puni 18 godina, oni bi trebali biti okosnica ekipe u sljedećih par godina. Radimo na pojačanju na poziciji razigravača, koji bi njima pomogao da stasaju i postanu bolji igrači, zaključio je Čavlović.

Video možete pogledati OVDJE.

 

Related Articles