Dominik Mavra pojačava Splićane

Array

Nakon što su Mrave napustili mlade zvijezde Dario Šarić i Mario Hezonja, zagrebački Žuti su na dobrom putu da ostanu i bez trećeg zlatnog reprezentativca, Dominika Mavre. Posljednji dan prijelaznog roka u ABA ligi iskoristili su Splićani i doveli mladog Zadranina u svoje redove.

Mavra nije bio zadovoljan sa stanjem u Zagrebu, prešao je u belgijski Pepinster, ali prije nego što je odigrao i jednu službenu utakmicu vratio se u Zagreb. S klubom iz Trnskog potpisao je četverogodišnji ugovor s izlaznom klauzulom (odštetom) nakon svake sezone.

Ovaj mladi Zadranin sigurno ne može biti zadovoljan s minutažom koju je dobivao u A1 ligi. Iako je zaštićeno godište, dobivao je manje prilika od Karla Žganeca, a kad se on ozlijedio i od Marka Milekića.

U osam utakmica igrao je prosječno devet minuta uz učinak po utakmici od 1,4 koša i 1 asistencije. Ipak, najveći razlog manjeg boravka na parketu su odlične igre Zagrebovog razigravača Michaela Jamesa.

Ovaj prelazak u Split rezultat je dogovora Splićana i Zagrepčana. Mavra je i dalje pod paskom kluba iz Zagreba, a u Splitu će igrati do kraja sezone. Ako se Mavra nametne i ako Splićanima to bude dozvolio proračun, dogovorena je mogućnost otkupa ugovora u korist splitskih Žutih.

Splićani bi tada uz oporavljenog Tonija Katića i mladog Paola Marinellija imali respektabilnu mladu ekipu.

“Bili smo kratki na poziciji razigravača i morali smo nešto poduzeti. Mavra je jedan od najtalentiranijih hrvatskih mladih igrača, a mi zbog naše financijske situacije takvim igračima uvijek otvaramo vrata. Dominik će se sada morati nametnuti kako bi dobio minutažu, ali mi očekujemo da to njemu neće biti problem”, rekao je sportski direktor Splita Nikola Vujčić.

Mavra bi mogao za Splićane nastupiti već u subotu protiv Cedevite, a druga prilika je već u ponedjeljak u Osijeku kada Split igra protiv Osječkog sokola u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića.

Related Articles