Dominik Mavra:”Svima u klubu cilj mora biti osvajanje oba domaća trofeja”

Iako je po pitanju igračkih dolazaka situacija u Zadru i dalje mirna, sve navijače i simpatizere zadarskog kluba obradovala je vijest kako će i u novoj sezoni igrom momčadi dirigirati Dominik Mavra. 26-godišnji playmaker, u razgovoru za Zadarski list, otkrio je kako su pregovori tekli vrlo brzo.

„Otkad smo ušli u pregovore sve je išlo dosta brzo i u roku od 10 dana zgotovljena je cijela priča, naravno na obostrano zadovoljstvo. Malo se odužilo kasnije zbog raznih stavki u ugovoru, no okvirno je sve to bilo brzo i uspješno riješeno“ – potvrdio je Mavra koji je uz onu Zadra imao ponude i drugih klubova, a najkonkretnija je stigla od Krke.

„Imao sam ponudu Krke na stolu, zvao me Zula (Vladimir Anzulović op.a.), no nisam ništa htio poduzimati dok ne vidim gdje se nalazim sa Zadrom. Imali smo okvirni dogovor čim završi sezona da krenemo u pregovore i kad sam ušao u te pregovore vrlo brzo je pronađen zajednički jezik tako da ponuda Krke nije na kraju kod mene naišla na plodno tlo.“

A novoj sezoni Zadar će s klupe voditi aktualni izbornik, Veljko Mršić, dok će mu pomoćnik biti Ivan Perinčić.

„Bez daljnjega, jako mi je drago što je Veljko naš novi trener kao i Perinčić koji će biti pomoćni. Trenera Mršića poznajem od ranije, iako smo prvi put surađivali tek nedavno u reprezentaciji, a njihov angažman definitivno potvrđuje da su u klubu podigli letvicu više u odnosu na prijašnje sezone i da se ozbiljno razmišlja o kvaliteti stručnog kadra.“ – kaže Dominik.

Mršić je u svom prvom obraćanju zadarskoj javnosti istaknuo da se ne smije više događati da se cijela igra bazira na jednom igraču kao što je bio slučaj s Bryonom Allenom protekle sezone.

„Svakako da moramo pokazati puno bolju timsku igru nego prošle sezone. Nije dobro da jedan igrač na sebe uzima toliki teret, i sigurno ga treba ravnomjernije rasporediti na ostale igrače. Ako se svi razigraju onda neće biti straha za rezultat i zato pozdravljam najavu našeg novog trenera.“

U novu sezonu trebat će itekako uložiti sve raspoložive resurse jer navijači sigurno priželjkuju napad na domaće trofeje kao i osiguranje opstanka bez velikih stresova u ABA ligi.

„Već sam to rekao nakon potpisivanja novog ugovora da nam svima u klubu mora biti cilj, dužnost i zadaća osvojiti oba domaća trofeja. Može se to, naravno, i ne dogoditi, ali mislim da je takvo razmišljanje jedino ispravno. Nekakav mentalni sklop u našim glavama treba biti da otvoreno idemo i na prvenstvo i na kup.“

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

Related Articles