Dontaye Draper: Carmelo Anthony doći će mi u goste

Array

Madridski sportski dnevnik Marca predstavio je čitateljima Dontayea Drapera, novog playmakera košarkaške momčadi Real Madrida i hrvatskog reprezentativca na prošlogodišnjem Eurobasketu.

Odrastanje u Baltimoreu, američkom gradu sa stopom kriminala daleko iznad nacionalnog prosjeka, posebno je zanimalo novinara pa je Drapera pitao je li prikazano u popularnoj TV-seriji Wire, pogotovo kad su u pitanju obračuni među narkodilerima i njihovi odnosi s policijom, realno.

“Apsolutno. Tamo je mnogo stvarnih ljudi o kojima serija govori, koji su moji prijatelji iz djetinjstva. Vidio sam kao dijete doista nevjerojatnih stvari. No, kad ondje živite, to vam okruženje postane normalno. Postane vam svakodnevica”, objasnio je 28-godišnjak, donedavni razigravač zagrebačke Cedevite, dodavši:

“Nemam pojma što bi se sa mnom dogodilo da nisam uspio u košarci. Bolje mi je na to ne misliti.”

“U svakom slučaju, danas sam zahvalan što sam odrastao ondje. Mnogo sam zarana naučio u životu, a to mi je pomoglo da brže sazrijem. Činjenica da sam preživio u takvom okruženju danas me čini sretnim i ponosnim.”

Kad je u pitanju dolazak u Real, Draper će reći.

“Znao sam da dolazim u jedan od najboljih europskih klubova. Pokazuje se da je Real jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu. Istina je da, izvan NBA lige, nema puno boljih mjesta za igrati košarku.”

Kad je imao osam godina, Draperova se obitelju Baltimore doselila iz New Yorka. Godinu dana kasnije upoznao je svog vršnjaka Carmela Anthonyja. Odrastao je igrajući košarku sa zvijezdom NBA lige. I danas ih veže neraskidivo prijateljstvo.

“Čestitao mi je na potpisu za Real. Zna za klub, premda ne poznaje igračku strukturu. Uskoro ću ga pozvati da me posjeti ovdje. Siguran sam da će biti presretan zbog toga. Obožava Španjolsku.”

Related Articles