Došlo je vrijeme odluka za Lupice

Array

U tišini, daleko od svjetla reflektora kojima su u prvom dijelu sezone bile izložene, Lupice su nastavile s treninzima nakon božićno-novogodišnje stanke. Radi se dva puta dnevno, prilično naporno, ali treba povratiti snagu nakon slatkih i slanih delicija koje su se konzumirale tijekom blagdana.

Srećom, početak sezone i u hrvatskom prvenstvu i u Euroligi je pomaknut za tjedan dana, pa ima dovoljno vremena da se pripreme neke novosti u igri.

“Prvi dio sezone bio je dobar za nas. Bili smo korektni u teškoj skupini Eurolige, možda smo mogli imati još jednu pobjedu na kontu. U hrvatskom prvenstvu bili smo uvjerljivi, dizali smo se iz utakmice u utakmicu što je kulminiralo uvjerljivom pobjedom nad Jollyem.  Neki će reći “da, bez Luce”, ali taj isti “Jolly bez Luce” je dobio Medveščak slijedeće kolo. Uglavnom, nema se tu što puno pričati. Pričali smo, i pričat ćemo – na terenu. Međutim, posebno bih ukazao na rad s djecom u klubu, podsjetio da smo prvi u kadetskoj ligi Zagreba, čime smo osigurali polufinale prvenstva Hrvatske i da smo u istoj kategoriji treći u Europi, a ta djeca su uvjerljivo vodeća, bez poraza u A2 ligi. To nas čini ponosnima. Iako naše kadetkinje nisu igrali puno A1 utakmica, vjerujem da ćemo im u drugom dijelu sezone moći pružiti i tu priliku.  Uostalom, sedam malih „lupica“ je na pripremama kadetske reprezentacije u Daruvaru,” bio je kratak u opisu prethodne polusezone trener Vladimir Ivanković.

Prvu utakmicu A1 lige Lupice igraju s Pleterom u Rijeci, ovu subotu u 18 sati (Dvorana na Kozali).

“Pleter dobro poznajemo, igrali smo njima do sada 6 puta, i svaki su put to bile uvjerljive pobjede. Oni su nešto pojačani pod košem, doveli su ponovno novog beka, razigrala se “mala” Mašić, što mi je posebno drago, međutim, kao i u svim prethodnim utakmicama, mi ćemo nastojati igrati svoju igru i vjerujem da ćemo i ovaj put slaviti. Bitno nam je to za predstojeće utakmice.”

A te predstojeće utakmice su – jedna zanimljivija i jača od druge: Prag, Gospić, Polkovice, Mondeville, Split, Avenida, Medveščak…

“Dobro je što zbog stanke u prvenstvu, zbog kupa, imamo pauzu između Polkovica i Mondevilla, za nas ključnih utakmica u Euroligi. Ključnih za eventualni prolaz u drugi krug, ali ne i za ocjenu sezone. U prvenstvu, ključna je utakmica sa Gospićem – tom pobjedom osigurali bismo prvo mjesto u play offu već rano u sezoni i mogli bismo se maksimalno posvetiti Euroligi.”

To možemo ocijeniti kao prvi vrhunac sezone. Drugi je sredina ožujka, kada će se igrati final four Kupa (pretpostavljajući da će Lupice proći četvrt finale koje se igra 16. veljače), a treći i najvažniji play off prvenstva, koji se igra od sredine travnja.

“Tako je. Na taj smo način i napravili plan priprema i nadamo se da će sve biti u redu. Samo nek nas zaobiđu bolesti i ozlijede, i vjerujem da ćemo opravdati očekivanja osvajanjem Kupa i Prvenstva. Neće biti lako, Gospić, Jolly i Medveščak samo čekaju da nas skinu s prvog mjesta, ali nama je lijepo na vrhu i nećemo se dati lako.”

Bilo je i kadrovskih promjena u klubu.

“Da, malo smo se presložili u hodu. Smatrajući da je vrijeme da naši mladi treneri stasaju vodeći ekipe, a ne samo kao pomoćni treneri, odlučili smo da našu najdarovitiju selekciju koja igra kadetsku, juniorsku i A2 ligu, uz naravno nadzor g. Ciglara, od 1. siječnja vodi Kristijan Jagatić. S druge strane, g. Željko Ciglar će aktivno, a ne pasivno kao do sada, sudjelovati u radu seniorske ekipe – i na treninzima i na klupi. Naše je mišljenje da je to u cilju napretka kompletnog kluba,”  završio je Ivanković.

Related Articles