Dragan Bender:”Povratak u Europu bila je dobra odluka, a situacija u Sunsima splet okolnosti”

Hrvatski košarkaški reprezentativac i član Maccabija iz Tel Aviva, Dragan Bender, u razgovoru za izraelski ONE otkrio je zašto se odlučio za povratak u europsku košarku te izrazio želju za ponovnim igranjem u NBA ligi.

“Moja odluka o povratku u Europu temeljila se na igrački minutama. I sam sam vidio da ovdje mogu igrati u puno zahtjevnih utakmica i tako napredovati, za razliku od skromne minutaže u NBA. Želim se natjecati svaki dan i iskoristiti svaku minutu kako bi napredovao do sljedeće sezone.” – pričao je Bender.

“To mi je bio glavni cilj: igrati što bolje ovdje i onda kasnije razgovarati o eventualnom povratku u NBA. Ako se to dogodi, dogodi, ako ne, uvijek imam priliku se ovdje natjecati.”

dragan-bender-euroliga-maccabi-tel-aviv-košarka
MOSCOW, RUSSIA – OCTOBER 23: Dragan Bender, #17 of Maccabi Playtika Tel Aviv in action during the 2020/2021 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 5 match between Khimki Moscow Region and Maccabi Playtika Tel Aviv at Arena Mytishchi on October 23, 2020 in Moscow, . (Photo by Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images)

Bender je i objasnio što se događalo u Sunsima te istaknuo pozitivne stvari iz Bucksa i Warriorsa.

“U Sunsima su problemi bili posljedica raznih razloga. Imali smo mladu momčad i veliki broj promjena unutar momčadi i trenera. Sveukupno je to bila poprilično čudna situacija koja meni nije odgovarala. Odlaskom u Milwaukee i Golden State vidio sam kako funkcioniraju i druge franšize, kako se brinu za svoje igrače i pokušavaju ih poboljšati. To mi je otvorilo oči. Ako se ikad vratim u NBA, tražit ću upravo takve sredine.” – objasnio je Bender.

Related Articles