Srijeda, 18 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dražen Petrović: “Studij prava, izazov u Kupu prvaka i želja da igram s bratom su razlog potpisa za Cibonu”

  Dražen Petrović je nakon sjajnih igara u dresu Šibenke bio na meti svih najjačih košarkaških klubova bivše Jugoslavije. Jednom prilikom je izjavio kako je za njega postojala samo Cibona.

  - Advertisement -

  “Prevagnula su tri razloga: studij prava, izazov u Kupu prvaka i želja da igram bratom. Svi su me tražili, cijela liga. No, od prvog dana za mene je postojala samo Cibona.”

  Mihovil Nakić, Draženov suigrač u Ciboni:

  “Dražen je bio sinonim za ljubav prema košarci i fanatičan pristup radu. Bio je rođeni pobjednik. On je svaku momčad činio boljom. Ono što je Ciboni donio Krešo Ćosić na državnom nivou kada je došao u Zagreb, isto to nam je donio Dražen, ali na europskoj razini. S njim u momčadi smo bili nepobjedivi. Bio je toliko dobar da je već za života postao legenda, a sve ono što se dalje dogodilo, ona bizarna nesreća, ne znam što bih rekao. Tragedija.

  Sjećam se kad smo s Cibonom dolazili u Tel Aviv, a posebice u Madrid. To je bilo nevjerojatno. On im je bio noćna mora. Mrzili su ga, ali u onom pozitivnom smislu, užasno su ga se bojali. I navijači i igrači. Real mu je bio posebna mušterija. Mislim da nije bilo utakmice u kojoj im nije utrpao barem 35 koševa.”

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE