Draženovih legendarnih 10 trica

Dana 22.1.1986. godine 13.000 gledatelja okupljenih u Domu sportova svjedočili su jednoj od najboljih individualnih predstava na europskim košarkaškim parketima ikad.

Cibona je ugostila Limoges. Iako su smatrani najslabijom momčadi polufinalne skupine Limoges je otvorio utakmicu furiozno i već je do polovine prvog poluvremena vodio 43:27. Početkom utakmice desio se i ružan incident gdje je gostujući igrač Beugnot isključen zbog udaranja Dražena Petrovića. Dražen je uzvratio na jedini način kako je znao. Već do poluvremena utakmicu je doveo u egal (62:60) sa ukupno 8 trica i 36 poena. Drugo poluvrijeme je Cibona dobila sa ukupno 12 koševa razlike, a Dražen je dodao novih 15 za svoj ukupno 51 poen (10 trica!!). Limogesu nisu pomogli ni fenomenalni Billy knight (42 poena) i Ostrowsky (30).

Tako je Cibona okončala prvu polovinu polufinalne skupine sa 4 pobjede i samo jednim porazom, izjednačena sa Žalgirisom koji je imao isti omjer, a Dražen je izliječio svoj kompleks Limogesa koji datira još iz doba Šibenke.