Drugoligaši pred kvalifikacijama

Array

Bliže nam se završnice u trećem razredu naše košarke, iliti u Drugim ligama, u pet regija. Ova sezona donosi nam nešto drugačiji format kvalifikacija. Do sada su drugoligaši bili naviknuti da ih nakon odrađene sezone u svojim regijama čeka otprilike mjesec i pol mini lige s ostalim prvoplasiranim klubovima iz ostatka Hrvatske, što je poprilično koštalo. HKS je našao sluha za njihove probleme, prije svega financijske prirode, te je tako odlučeno da će se ove sezone kvalifikacije odigrati u terminu od srijede do nedjelje, u gradu koji da najbolju ponudu za organizaciju tih istih kvalifikacija. Time su znatno smanjeni troškovi kotizacija i putovanja. Igrat će se po sistemu svatko sa svakim, a najbolja dva drugoligaša od sljedeće sezone igrat će u Prvoj ligi, iz koje ove sezone ispadaju tri prvoligaša.

U nastavku donosimo kratak presjek stanja u regijama, tko je siguran u kvalifikacijama, a tko još vodi borbu.

CENTAR – Dubrava je trenutno u najboljoj poziciji. Na prvom su mjestu sa jednom pobjedom više od drugoplasiranog Zapruđa te dvije pobjede više od Samobora, koji je treći.  Sljedeće kolo donosi derbi Zapruđe-Dubrava, koji bi mogao puno toga odlučiti.

ISTOK – ovdje je sve jasno. Tri kola prije kraja Đakovo i matematički je osigurala naslov prvaka. Đakovčani su trenutno na omjeru 13-0, a do kraja su im ostali protivnici s kojima ne bi trebali imati problema pa je za očekivati da će prvenstvo završiti sa maksimalnim brojem pobjeda i bodova.

JUG – Prošlog vikenda Dubrovnik u derbiju je uvjerljivo slavila protiv konkurenta Sonik Puntamike i tako se približila korak više prvom mjestu. Za očekivati je da do kraja neće kiksati, s obzirom na svoju kvalitetu te tako potvrditi visoke ambicije.

SJEVER – na Sjeveru je Međimurje poprilično odmaklo od konkurencije i može se na miru pripremati za kvalifikacijski turnir, tu dvojbi više definitivno nema.

ZAPAD – Kastav je trenutno u najboljoj poziciji dva kola prije kraja. Očekuju ih još dvije utakmice, gostovanje u Crikvenici te domaća utakmica protiv Pazina.

Kad se sve zbroji i oduzme, imamo Međimurje sa Sjevera i Đakovo sa Istoka kao sigurne sudionike kvalifikacijskog turnira, dok su Dubrava, Dubrovnik i Kastav u najboljim pozicijama da to i postanu. Ostaje nam za pričekati tko će ponuditi najbolje uvjete što se tiče organizacije i u kojem gradu će se odlučivati i dva putnika u Prvu ligu.

Related Articles