Dubrava u sjajnoj atmosferi izjednačila

Array

U sjajnoj atmosferi SD Dubrava pred više od 800 gledatelja košarkaši Dubrave su slavili protiv Sonik Puntamike 86:81 i tako izjednačili finalnu seriju doigravanja za HT Premijer ligu na 1-1. Odluka o novom članu elitnog razreda naše košarke pasti će u subotu kada se u Jazinama igra treći susret.

Zadrani su sjajno otvorili utakmicu i s 14:2 utišale domaće navijače. Odgovor Dubrave bio je brz jer je uslijedila serija 15:0. Razigrali su se Čubrić, Perić i Smolić, a Lavovi su u 13.minuti nakon poena Karla Kosa i Stipe Čubrića stigli na +9 (32:24). Tada uzvraća Sonik Puntamika koja preko Eddija Jurjević, Jure Perića te tricom Filipa Jošića radi preokret 33:32. Završnicu prvog dijela obilježio je Ante Smolić koji je ubacio tricu za prednost na poluvremenu 43:41.

Dubrava je u trećoj četvrtini imala 5 razlike (57:52), ali potpuno pala u završnici kada su gosti uz dvije trice Tea Petanija u posljednju četvrtinu ušli s + 6 (67:61). Pet uzastopnih poena Kristijana Šutala vratilo je Dubravaše u susret koji su napravili serju 12:0 za 73:67. Proključala je SD Dubrava, a da u završnici nisu promašili šest slobodnih bacanja ”žuti” bi susret mirnije priveli kraju. Važne poene ubacio je Dorian Jelenek za 80:76, a konačno su ubačena i slobodna bacanja (Perić) pa je slavlje moglo početi.

Čubrić je ubacio 21 poen u 7 asista. Perić je dodao 18, Smolić 16, a Filip Šimović 11 uz 7 skokova. Kod Sonika Dino Palčić je ubacio 19 uz 8 asista, Petani 17, a Jurjević 16 poena.

” Imali smo odličan ulazak u utakmicu, a onda smo ušli u neke greške koje nisu priličile nama. Jurjević je izgubio neke lopte u prijenosu i odigrali smo prepasivno u obrani na njihovoj pick igri. Perić nam je zadavao najveće probleme. Kada smo našli rješenje za jedan problem otvarao nam se drugi iz minute u minutu. Kada smo u zadnju četvrtinu ušli sa 67:61 za nas umjesto da smirimo igru mi smo izgubili živce i to je presudilo. Ja inače u majstoricama ne volim dobiti 20 razlike jer to stvara kontra efekt kod ekipe koja izgubi da se dokaže da može. Ulazimo u treću utakmicu gdje je sve moguće”..kazao je trener Sonik Puntamike Šime Kraljević.

Dubravaši su opet ostavili srce na parketu ” Nisam se prepao kod početne njihove prednosti jer smo išli promjeniti obranu. Kada smo vidjeli da to ne ide onda smo se vratili na našu obranu koju igramo čitavu sezonu i koja nas je dovela ovdje. Dečki su svi dali sve od sebe, a da smo pogodili slobodna bacanja mogli smo i ranije rješiti utakmicu. Zahvaljujem svim gledateljima koji nas podržavaju i nadam se da će i Zadrani u subotu napuniti dvoranu u majstorici gdje su šanse 50:50.’‘..kaže trener Dubrave Darko Krunić.

Related Articles