Dubravaši slavili pod Tornjem i napravili veliki korak ka ostanku

Nedjeljnja matineja pod Tornjem je donijela “utakmicu istine”, tj. nevjerojatno važan dvoboj za ostanak u HT Premijer ligi. Hermes Analitica je u KCDP ugostila Furnir, a Dubravaši su u susret krenuli s pobjedom više na svome kontu.

Puno pogrešaka i mali broj poena obilježili su uvodni dio susreta, a u tome su se bolje snašli gosti, koji su prvu četvrtinu zaključili s vodstvom 12:16, najviše zahvaljujući Luku Panduriću. Iako je Dubrava krajem poluvremena otišla i na +8, raspoloženi dvojac Analitičara Šutalo-Kalpić smanjio je zaostatak i doveo domaćine na 35:37.

Sredinom treće četvrtine Analitičari su ubačajem Kalpića imali prednost od +3, ali tada Tramaine Andre Isabell i Smolić vraćaju vodstvo momčadi s istoka Zagreba. Dvoboj je prelomljen na pet minuta do kraja kada je Furnir vezanim poenima Isabella, Smolića i Jerkovića otišao na do tada najvećih 65:78. Do kraja nije bilo neizvjesnosti, momčad Jeronima Šarina slavila je rezultatom 74:89.

_

Najučinkovitiji igrač kod Furnira bio je Isabell s 23 poena uz 5 skokova i asistencija, a Amerikanac je i najveća prevaga između ove dvije ekipe. Luka Pandurić dodao je 15 poena i podijelio 8 asistencija. U redovima Hermesa istaknuo se Šutalo s double double učinkom od 16 poena i 10 skokova.

Furnir je sada na omjeru 5:19, a Hermes ima tek 3 pobjede i 21 poraz.

Cijelu statistiku pogledajte OVDJE.