Duda Ivković više nije izbornik Srbije

Array

Dušan Ivković odstupio je mjesta izbornika Srbije. Reprezentaciju je vodio od 2008. godine, a pritom je ostvario zapažene rezultate.

2009. godine osvojio je srebrnu medalju na EuroBasketu u Poljskoj na sveopće iznenađenje cijele Europe s izuzetno mladom ekipom. Godinu dana poslije, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj zauzima odlično četvrto mjesto, a do velikog finala s Amerikancima sa samo pola koša ih je izbacila Turska nošena publikom i sudačkim vjetrom u leđa. S istog prvenstva datira i legendarno izbacivanje Španjolske u četvrtfinalu Teodosićevom tricom “s parkinga”.

U Litvi 2011., Srbija je baš kao i na ovogodišnjem takmičenju bila sedma, ali to tada nažalost nije bilo dovoljno za Olimpijske igre.

Gotovo uvijek je bio suočen s mnogobrojnim otkazima, ali to ga nije spriječilo da ostvari odlične rezultate i vrati kult reprezentaciji koji se izgubio još 2005. na prvenstvu održanom na domaćem terenu. Bio je omiljen među navijačima i uživao je punu potporu javnosti.

U intervjuu za b92.net istaknuo je kako je došlo vrijeme da selekciju preuzme netko mlađi i da će on uvijek biti tu spreman pomoći. Također je izjavio da je zadovoljan rezultatom u Sloveniji i kako je ovoj izuzetno mladoj ekipi prvenstvo dobro došlo te kako im je ovo velika škola za budućnost.

Related Articles