Dugo i stresno ljeto pred navijačima Zadra

Array

Iza Zadra je turbulentna sezona, nakon što su ostanak u ABA ligi osigurali u razigravanju protiv MZT-a, prvenstvo Hrvatske donijelo je bolju igru momčadi Ante Nazora. U polufinalu Premijer lige ispali su protiv Cedevite tricom Pullena s 10 metara u zadnjoj sekundi, međutim, navijači su bili zadovoljni kako se ekipa borila i sada s nestrpljenjem čekaju novu sezonu.

Svaki pravi navijač Zadra  zna da će se preko ljeta naživcirati možda i više nego u sezoni, silne najave dolazaka i odlazaka, bez kojih vruće ljeto nikad ne bi bilo potpuno. Već par dana nakon završetka sezone Zadar je potpisao mladog Karla Uljarevića, ali nakon toga dolasci su stali. Prema nekim najavama Stipčević je bio na korak od matičnog kluba, a samo dan poslije potpisao je za Bolognu. Nakon toga, simpatizeri kluba postali su svjesni da je potpis Uljarevića iznimka koja potvrđuje pravilo.

Branimir Longin otvoreno je progovorio o željama koje klub ima, prije svega ostanku Dašića i Žorića. Pitanje ostanka Luke Žorića ovisi o njegovoj odluci  za nastavkom karijere, a Dašić bi ovih dana trebao potvrditi produljenje suradnje. Kada smo kod želja, bivši kapetan Ive Ivanov dolazi na razgovor u klub, braća Ramljak na odmoru su u gradu, Pavle Marčinković trenira na Višnjiku (veliki dio navijača ga ne želi gledati u Zadrovom dresu zbog poteza u prošlosti), kao najnovije potencijalno pojačanje spominje se i Rogić koji se još uvijek nije dogovorio s Cibonom, a Zadar mu je već ponudio ugovor. Od prošlogodišnje ekipe kao onaj koji bi trebao ostati spominje se i Petar Marić.

Božić i Bašić napustili su klub, potencijalnih pojačanja ima više od broja ljetnih dana. Da, bit će ovo još jedno dugo, toplo ljeto s bezbroj „transfer bombi“ za sve kojima je Zadar u srcu.

 

Related Articles