Dugogodišnji kapetan Hrvatske i službeno u Ljubljani

Dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije, Roko Leni Ukić, i službeno je novi igrač ljubljanske Cedevita Olimpije. Iako se Roko spominjao kao moguće pojačanje svog matičnog KK Splita, ali i Cibone, slovenski klub je imao jače argumente.

Početkom srpnja većina izvjestitelja prenijela je informaciju kako je Roko sve dogovorio sa Zmajčekima, a sada je i sam klub vijest potvrdio na svome twitter profilu. Predstavljen je kao košarkaš koji je odigrao 154 utakmice u Euroligi, ali i osvojio tri naslova prvaka u Hrvatskoj te po dva u Grčkoj i Turskoj.

Ukić je prošle sezone igrao u francuskoj Pro B ligi za Antibes Sharks. Karijeru je započeo u Split, da bi zatim igrao za Tau Ceramicu i Barcelonu. Iz Španjolske se uputio u Italiju gdje je nosio dres Lottomatice Rome. U NBA ligi je igrao dvije sezone i to za: Toronto Raptorse i Millwakuee Buckse. Po povratku u Europu odlazi u turski Fenerbahče, zatim u Panathinaikos. Poslije toga, dva puta je bio član zagrebačke Cedevite, a igrao je i za Varese, Cantu, AEK i Levallois. Ovome dodajmo kako je Roko i rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju i košarkaš koji se uvijek odazivao svim izbornicima.

Related Articles