DVI-TRI RIČI: Košarkaši Splita otkrili planove za ABA ligu

Split, predstavlja metropolu sporta i to ne samo u hrvatskim okvirima nego i znatno šire. Brojni su sportovi u kojima su naši klubovi ili pojedinci postigli i postižu vrhunske rezultate. Podatak o tome da su splitski sportaši osvajali olimpijske medalje u čak deset različitih sportova najbolje svjedoči o potencijalima našeg grada. Međutim, jedan je klub u svojoj povijesti sve nadmašio – košarkaški klub Split.”  tekst je s kojim počinje predstavljanje Košarkaškog kluba Split.

Nekadašnja Jugoplastika, sadašnji KK Split osnovan je 1945. godine pod okriljem Hajduka odakle kreću svoj težak, ali kasnije trofejan put. U povijesti kluba najviše se ističu čak tri uzastopna naslova klupskog prvaka Europe – 1989., 1990., 1991. godine.

Sljedeće sezone u ABA ligi nastupat će čak dva kluba više nego do sada, uključujući i KK Split koji je povratnik u ABA ligu nakon dugih sedam godina (2013.)

Što znači slogan žuta obitelj, rezime sezone 2019/2020 te kako izgledaju treninzi u sezoni i izvan nje komentirali su igrači Antonio Vranković, Toni Perković te Viktor Šarić iz KK Splita.

Je li Perkovićeva trica uistinu vrijedna ABA lige pogledajte u Dvi- tri riči.

Izvor: DalmacijaDanas

Related Articles