Eddi Jurjević i Luka Žitko MVP kola

Jedanaesto kolo A1 lige donijelo nam je nova uzbuđenja i nekoliko zanimljivih susreta. Zagreb je i drugi vikend zaredom poražen od neke šibenske momčadi. Za razliku od prošlog vikenda kada je slavio GKK Šibenik u Trnskom, sada su bolji bili igrači Jollya na Baldekinu.

Šibenik nakon teškog gostovanja u Zagrebu gostovao je i drugi put zaredom, ovaj put u put u Rijeci. Na koncu je u napetoj završnici slavio domaćin te tako zadržao prvo mjesto na ljestvici.

Alkar nastavlja pohod prema Ligi za prvaka. U Sinju je poražena Darda s čak 29 razlike, a upravo iz njihovih redova dolaze tri igrača na ovotjednoj listi pet najboljih. Riječ je o Ivanu Mikuliću, Toniju Vitaliju i Luki Žitku. Potonji dijeli i naslov MVP-a kola, a u pobjedu svoje momčadi je ugradio 29 poena, 5 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

Križevci su slavili u derbiju začelja protiv momčadi Slavonskog Broda. Posebno se istaknuo Eddi Jurjević koji je odigrao utakmicu karijere. Ubacio je 29 poena i skočio 11 puta što mu donijelo titulu najkorisnijeg igrača kola.

Zabok je u Bedekovčini ugostio Split. Domaćin je očekivano slavio te se tako zadržao na diobi prvog mjesta. U pobjedi se istaknuo Robert Lež koji se našao na petom mjestu ovotjedne ljestvice najboljih.

Poredak u 11. kolu Klub Index Bodovi
1. Eddi Jurjević Križevci 56 5
1. Luka Žitko Alkar 56 5
3. Ivan Mikulić Alkar 45 3
3. Toni Vitali Alkar 45 3
5. Robert Lež Zabok 42 1
Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
1. Karlo Žganec Zagreb 8 17
2. Jure Škifić Kvarner 2010 11 15
2. Ivan Mikulić Alkar 11 15
4. Ronald Ross Jolly JBŠ 9 14
5. Ivica Radić Kvarner 9 12

*Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.