EP U16: Novi poraz, sutra protiv Grčke kreće borba za ostanak

Array

Nakon drugog poraza na Europskom prvenstvu u Latviji jasno je da naša kadetska reprezentacija sutra igra prvu utakmicu koja im može olakšati ostanak u Diviziji A. U slučaju pobjede išli bi u drugu fazu natjecanja i bili bi u boljoj poziciji da izbjegnu posljednja tri mjesta koja vode u Diviziju B, dok bi ih poraz gurnuo direktno u razigravanje s neizvjesnim ishodom.

Posljednji puta bili smo u takvoj situaciji prije tri godine kada je U20 reprezentacija ispala u drugu europsku košarkašku ligu.


Latvija – Hrvatska 84:62 (24:14, 49:28, 66:42)

Latvija: Kurucs 16, Strautiņš 12, Jansons 10, Zoriks 9, Zotovs 7, Blumbergs 7, Rudzītis 6, Garoza 5, Banga 4, Raiļans 3, Upe 3, Dembskis 2.
Hrvatska: Kalajžić 10, Uljarević 9, Čolak 8, Ljubičić 8, Lazić 7, Buljević 5, Bajo 5, Čolak 4, Kotrulja 4, Savić 2, Prskalo, Martinac-


Latvijci su u današnjoj utakmici vrlo brzo pokazali tko je kvalitetnija ekipa i do poluvremena su već riješili pitanje pobjednika. U posljednjoj četvrtini su igrali s rezervistima što je rezultiralo ipak koliko toliko prihvatljivim porazom.

Trener Stipe Bralić je dao priliku skoro svim igračima, jedini nije ulazio Ante Martinac. Nažalost, niti jedan igrač nije imao svoj dan tako da je i  10 poena najboljeg igrača Hrvatske, Mate Kalajžića, daleko ispod očekivanog.

Bosna i Hercegovina je pobijedila Grčku te će sutra s Latvijom igrati za prvo mjesto u skupini, dok će naši kadeti s Grčkom u 12:30 pokušati upisati prvu pobjedu.

Related Articles