EP U18: Još jedan poraz juniorki

Array

Još jedan susret, još jedan poraz. Tako bi se moglo okarakterizirati dosadašnji nastup hrvatskih juniorki na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

I u drugom susretu drugog kruga naše reprezentativke su ubilježile vrlo uvjerljiv poraz. Ovaj put bolja je bila Češka.


Hrvatska – Češka 47:72 (12:11, 19:29, 41:49)

Hrvatska: Butina 11, Matijević 10, Chiabov 7, Jurjević 5, Rački 4, Periša 3, Pleš 2, Sarjanović 2, Bura 2, Pračuk 1, Miličević, Mršić.
Češka: Hoskova 16, Berankova 16, Mouckova 14, Andelova 10, Kanukova 6, Mainclova 5, Kracikova 3, Hruskova 2, Kopecka, Krivankova, Mircova.


Iako se tijekom prve četvrtine činilo da će se odigrati jedan uzbudljiv i izjednačen susret u kojem će Hrvatice imati šanse doći do pobjede to se nije ostvarilo. Druga, a napose vrlo loša posljednja četvrtina u kombinaciji s dobrim Češkim izdanjem donijele još jedan poraz našim reprezentativkama.

U posljednjoj četvrtini naše cure su postigle samo šest poena, a primile dvadeset i tri te je bilo iluzorno očekivati nešto više od poraza.

Malo radosti pratiteljima i navijačima Hrvatice su donijele u prvoj i trećoj četvrtini, kada su bile ravnopravan suparnik, ali to je ipak premalo za drugu pobjedu na ovom europskom prvenstvu.

Na kraju konačan rezultat je iznosio 72:42 u korist Češke, s ovim porazom Hrvatice su se približile igranju susreta za ostanak u A diviziji sljedeće godine.

U Češkim redovima po 16 poena su postigle Kamila Hoskova čemu je pridodala i 10 skokova te Sarah Berankova koja je uhvatila 8 lopti. Još su dvoznamenkaste bile Eva Mouckova s 14 poena i Gabriela Andelova s 10. Kod Hrvatske već standardno Inja Butina je bila najefikasnija s 11 poena a pratila ju je Katarina Matijević s 10.

Hrvatska sutra igra protiv Turske.

Related Articles