EP U18: Očekivana pobjeda protiv Engleske

Pobjedom protiv Engleske Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini D prve faze natjecanja i u novoformiranu grupu prenosi jednu pobjedu, isto kao i Španjolska, Latvija i Italija s kojima igramo u slijedećem krugu.


Hrvatska – Engleska 89:65 (21:12, 46:33, 70:45)

Gabrić 21, K. Žganec 19, Jelenek 16, Arapović 9, Ćorić 9, Marinelli 6, Gulam 4, Jukić 3,Kozić 2, Bošnjak, B. Žganec.


Juniori Hrvatske nisu imali problema s Englezima, ekipom koju su dva puta savladali na pripremnom turniru u Londonu. U osmoj minuti bilo je deset, a u 16-oj 21 poen prednosti koja se u trećoj dodatno povećala, a sredinom posljedne je Tomislav Gabrić tricom odveo svoju ekipu na visokih 75:45.

Svi igrači, osim Lovre Mazalina koji je na poštedi, su osjetili parket u Liepaji, a najučinkovitiji su bili Gabrić (21), Karlo Žganec (19p, 8sk) i Dorian Jelenek (16), a dobru igru je pružio i slavljenik Marko Arapović (9p, 6sk) koji je danas napunio 17 godina. Engleze je predvodio Luke Nelson s 25 poena.

Igračima Ante Nazora sada slijede dva dana odmora, a u ponedjeljak 17:30 igramo pred TV kamerama protiv domaćina Latvije.

U drugoj utakmici skupine Turska je odmarala ključne igrače i izgubila od Ukrajine 89:88, ali taj poraz nema neki značaj jer Ukrajinci nastavljaju prvenstvom utakmicama za ostanak u Diviziji A, dok Turci ulaze u daljnje natjecanje sa maksimalne dvije pobjede. U skupini C  Španjolska, Latvija i Italija su, kao i naša reprezentacija, prenose jednu pobjedu dok će Englezi nastaviti natjecanje s posljednjeg mjesta.