EP U18: Hrvatska protiv Rusije za polufinale

Array

Nakon nekoliko loših utakmica u drugom krugu, Hrvatska je protiv Italije pokazala što može te se plasirala u četvrtfinale u kojem ih čeka Rusija. Utakmica počinje sutra u 13 sati.

Rusija, predvođena bekovskim dvojcem MartynovFedorchenko je pomalo iznenađujuće pobijedila Francusku i tom se pobjedom plasirala u knockout fazu kao prva u svojoj skupini. Hrvatskoj će ključ za pobjedu biti zaustaviti spomenuti dvojac, težak, ali moguć zadatak. Ne sumnjamo da će hrvatski igrači dati sve od sebe i nadamo se da su potrošili sve kredite na ovom prvenstvu.

U slučaju naše pobjede, u polufinalu ćemo se sresti s pobjednikom utakmice između Litve i domaćina Latvije. Latvijci kao domaćini, pokazali su se u ugodnom svjetlu, a najbolje na svojoj koži je to osjetila Hrvatska. Glavi zadatak sutra će im biti zaustaviti litavski šut za tri poena. Ako to učine, borba za medalje im je nadohvat ruke.

Zanimljiva utakmica će se igrati između Turske i Srbije. Turska, koju predvodi vrlo talentirani Kenan Sipahi je blagi favorit u ovom dvoboju, ali Srbiju nikad ne treba otpisati i učinit će sve da zapapre ambicioznim Turcima.

U zadnjoj utakmici četvrtfinala susreću se Francuska i Španjolska. Francuska igra vrlo atraktivnu košarku s odličnom obranom. Međutim, velika mana su im izgubljene lopte. Minimaliziranjem tog segmenta, Španjolska teško da može iznenaditi, no u sportu je sve moguće.

Related Articles