Erjavec: Odigrali smo amaterski

Array

Splićani su u 19. kolu poraženi na Gripama od mađarskog Szolnoki Olaja. Tako su Splićani produžili negativni niz poraza i ozbiljno zakomplicirali pitanje opstanka u ligi.

Za službenu stranicu ABA lige razočarano je govorio trener Splita, Mladen Erjavec:

Odigrali smo ispod svih nivoa ozbiljne košarke. U prvoj smo četvrtini primili 27 koševa, a u zadnjoj postigli svega osam, to je amaterizam. Ovo nije prvi put da gubimo ono što moramo pobijediti. Alarm se upalio, nešto moramo napraviti, moramo skinuti taj uteg oko nogu. Nije bilo agresivnost o obrani, nije bilo protoka lopte i iluzorno je nešto pričati kad postigneš samo 22 koša u drugom poluvremenu.”

Centar Žutih, Filip Kraljević, složio se s trenerom:

Odigrali smo najgoru utakmicu ove sezone. Bez pravog pristupa i energije ne može se dobiti nikoga. Nema opravdanja, samo isprika navijačima i čestitke Szolnokiju na pobjedi.”

S druge strane, vrlo je zadovoljan bio trener Szolnokija, Nenad Aščerić:

“Najviše sam se plašio umora jer imamo nezgodan raspored i čak 10 utakmica u siječnju. Rekao sam igračima da će pobijediti onaj tko bude agresivniji i više želio pobjedu. U prvom smo poluvremenu propustili priliku da se odvojimo, no u drugom smo korigirali obranu, taktički smo odigrali zrelije i zasluženo slavili. Ova nam pobjeda puno znači za podizanje samopouzdanja pred nastavak natjecanja, vjerujem da do kraja sezone možemo izbjeći zadnju poziciju, u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe.”

Istina, Splićani su zakazali baš kada se očekivala pobjeda za mir u kući. Mir je potreban pogotovo jer u idućem kolu putuju u Beograd gdje ih dočekuje Partizan.

Related Articles