Erjavec: Presudio manjak koncentracije

Array

Split je u Kragujevac otputovao bez ponajboljeg igrača, Nikole Vujčića, što se i osjetilo u samoj igri. Upravo ta dimenzija više koju igri Žutih donosi Vujo je nedostajala  Splićanima da upišu prvu gostujuću pobjedu u ABA ligi.

To su potvrdili stručni stožeri oba tabora za službenu stranicu ABA lige : “Vujčić je nedostajao Splitu, možda bi s njime imali više šansi. Znao sam da igramo protiv dobre i tvrde momčadi ali opet smo ih podcijenili. Ušli smo blago u utakmicu, u mislima smo nam je bilo da smo već unaprijed upisali pobjedu. Izgledali smo bezvoljno, bez energije, borbe, želje. Zona protivnika u posljednim minutama izazvala je pomutnju u našim redovima, za što sam ja krivac jer sam postavio Borisova na krivu poziciju, koju nikada dosada nije igrao i to je zbunilo ekipu.” – kazao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Trener Splita, Mladen Erjavec kazao je da rezultat na kraju nije realan s obzirom na priliku koju su Žuti imali da upišu pobjedu u tijesnoj završnici: “Imali smo problema s napadačkim skokom Radničkog tijekom cijelog susreta. Na kraju je odlučila trica Whitea, a mi nismo uspjeli organizirati dva posljednja napada kako smo se dogovorili. Rezultat na kraju je pre velik s obzirom kako su se stvari odvijale na terenu.“

Splićani se tako okreću novom izazovu. Naime, u idućem kolu putuju na Višnjik gdje ih u derbiju dočekuje veliki rival Zadar.

Related Articles