Erjavec, Vojtulek i Pavić prejake za Islanđanke

Array

Ženska mlada U20 reprezentacija je prvu utakmicu Europskog prvenstva B divizije koje se igra na Kosovu otvorila pobjedom. Protiv Islanda naše su reprezentativke slavile s velikih 76:55.

Početak utakmice bio je nešto tvrđi, što je čest prizor na otvaranjima prvenstava pa su Islanđanke polovinom prve četvrtine čak i povele 11:7. Josipa Pavić polaganjem smanjuje na 11:9, a nešto kasnije, ponovno polaganjem, uvodi Hrvatsku u vodstvo (12:11) koje više nije ispuštala.

Igra se otvara i izabranice Vedrane Grgin Fonsece konstantno povećavaju prednost do najviše +24 (66:24 u posljednjoj četvrtini). Semafor je naposljetku ispisao 76:55, a naše su reprezentativke u svakoj pojedinoj četvrtini bile bolje od suparnica koje nije služio ni šut (29% za 2 poena).

U hrvatskom dresu najviše su se istaknule Karla Erjavec (19 poena uz 7 asistencija i 5 osvojenih lopti), Ana Vojtulek (17 poena, 7 skokova, dvije blokade) i Josipa Pavić (double-double s 15 poena i 16 skokova). Island je predvodila Dagbjort Karlsdottir s 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Related Articles