Gruzija bolja od Hrvatske

Kao i dosada na turniru, Hrvatska je slabo ušla u susret. No, danas je i drugo poluvrijeme bilo loše. Osjetilo se da su naši igrači umorni. Nedostatak koncentracije uzrokovao je jako loše šutersko izdanje Hrvatske što su Gruzijci maksimalno iskoristili i u završnici uspjeli pobjeći na dvoznamenkastu prednost. Nisu se naši uspjeli vratiti i Gruzijci su zasluženo slavili.

Ponovno su naši krenuli u susret dizelaški. Gruzijci su jako agresivno krenuli i to im se ubrzo isplatilo. Semafor je pokazivao 9:4 u korist Gruzije. Nakon minute odmora koju je pozvao izbornik Perasović, naši su podignuli agresivnost u obrani i to se isplatilo s par laganih poena. Žorić je dobro reagirao u par navrata pa je Hrvatska serijom 9:0 preokrenula rezultat. Nije to dugo trajalo pa su Gruzijci zaključili četvrtinu s plus jedan na svojem kontu.

U drugoj četvrtini naša obrana je bila na puno višoj razini. Spriječili smo probleme s tranzicijskom obranom ulaskom Stipčevića. No, Gruzijci su umrtvili naš napad stalnim sitnim prekršajima i naši nisu uspjeli uhvatiti dobar napadački ritam. Peta je to utakmica naših košarkaša u šest dana što se očitovalo u manjku koncetracije i povećanom umoru. Previše su naši igrači promašili otvorenih šuteva pa se nikako nisu mogli značajnije odvojiti. S 28:25 za Hrvatsku se otišlo na odmor.

Loše šutersko raspoloženje nastavilo se i u drugom dijelu. Iako su u trećoj četvrtini naši pogodili dvije trice, nisu se nikako uspijevali značajnije odvojiti. Gruzijci su ubrzali ritam sredinom druge četvrtine i došli do plus četiri. Hrvatska nije živnula ni nakon izbornikove minute odmora pa su Gruzijci s dvije kontre i tricom došli do plus 11. To je prelomilo utakmicu i do kraja su Gruzijci mirno priveli utakmicu kraju. Luka Žorić je kod Hrvatske bio najefikasniji sa 16 ubačaja, a pratio ga je Tomić s 10. Kod gostiju je čak šest igrača ostvarilo dvoznamenkasti broj poena, a najbolji je bio Pachulia s 12 koševa.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com