Euroliga “dila“ s pozivnicama

Čudna stvar dogodila se ove godine tj. još uvijek se događa na talijanskim košarkaškim terenima, a i izvan njih.

Virtus Roma je izborila plasman u Euroligu jer su u talijanskom prvenstvu ušli u finale gdje su poraženi od Siene. S tim rezultatom bi bili jedan od talijanskih klubova koji bi se trebao natjecati u elitnom klupskom takmičenju, ali su odbili igrati.

Rimljani se žele ponovno vratiti u Euroligu, ali ne ove sezone. Kada su započeli ovaj projekt smatrali su kako neće tako brzo izboriti spomenuto natjecanje. Prema njihovim riječima: nisu se spremni financijski nositi sa zahtjevima jednog takvog natjecanja.

Jasno je kako bi Roma morala uložiti značajno više novca i osnažiti roster da bi bila konkurentna u Europi, a čini se kako oni još nisu spremni za to. Svakako jedna neobična priča, ali i priča koja može probuditi sumnju koliko je natjecanje poželjno ako klubovi srednjeg ranga ne vide posebnu perspektivu u igranju istog.

Pošto je Roma odustala pozivnica je ponuđena Vareseu, ali da igraju kvalifikacije. Jer su se Rimljani odrekli svoje B licence. Danas tijekom večeri Varese bi trebao odlučiti hoće li prihvatiti ove uvijete ili neće.

Dilema se naravno javlja jer bi morali dodatno osnažit igrački kadar, potrošili bi više novaca, a kvalifikacijski turnir je izuzetno jak i pitanje je da li bi ušli u Euroligu.

Na ovo sve nadovezuje se i Cantu kojem je Euroliga ponudila da igraju direktno u grupama, ali za to moraju platiti 500.000 eura. Cantu je igrao Euroligu protekle dvije sezone. Oni se također dvoume da li da prihvate ovo ili ne, a nastupima u talijanskoj ligi izborili su plasman u Eurocup.