Kreće Eurobasket, Hrvatska u lovu na drugi krug

Sutra u Trelazi, gradiću na zapadu Francuske na rasporedu je prva utakmica naše reprezentacije protiv Litve. Utakmica počinje u 15 sati. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini D s već spomenutom Litvom, Bjelorusijom te dobro nam poznatom Češkom od koje smo prije dvije godine izgubili u četvrtfinalu.

Izbornik Stipe Bralić još je na početku priprema rekao što očekuje od ovog Europskog prvenstva:

Od Europskog prvenstva očekujemo prolazak u drugi krug natjecanja. Cilj će nam biti osvajanje najmanje 5. mjesta i plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igra u Turskoj.

Nakon što je zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta veći dio Europskog prvenstva 2011. godine u Poljskoj provela na tribinama, Ana Lelas bit će kamen temeljac na ovom prvenstvu, a o našoj skupini rekla je sljedeće:

„Mislim da će Češka osjetiti izostanak Eve Viteckove i Hane Horakove, svoje ponajbolje dvije igračice. Litvu nisam vidjela kako igra, a s Bjelorusijom smo igrale prije dvije godine na turniru u Španjolskoj i znam da Tatyana Troina neće igrati. Sve ekipe su vrlo dobre i svaka utakmica će biti drugačija. Morat ćemo adaptirati našu igru. Bit će to vrlo zanimljiva skupina.”

S Litvom smo zadnji put igrali prije tri godine u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo, obje utakmice smo izgubili. Od tada se mnogo toga promijenilo. Vjerujemo da nas čeka zanimljiva utakmica i nadamo se pobjedi naših košarkašica.