Borac bez “borbe” do bodova, slabo izdanje Splićana na teškom gostovanju

U 18. kolu Druge ABA lige košarkaši Splita upisali su poraz na gostovanju kod Borca iz Čačka.

Žute je koštalo loše izdanje u trećoj dionici gdje su se domaćini odvojili i do plus 22 poena razlike. U nastavku je uslijedio potpuni pad pa je Borac potpuno zasluženo očitao košarkašku lekciju nekoć najboljem klubu u Europi…

Indisponirane Splićane na početku su u igri držali Bajo i Gabrić. Iako je obrana bila solidna, bezidejnost u napadu je dolazila do izražaja kako je vrijeme odmicalo. Puno laganih poena za poletne i rastrčane domaćine rezultirao je s devet poena viška nakon prvih deset minuta igre.

Kočović i Majstorović pokazili su na strani Borca zavidnu košarkašku vještinu. Žuti su unatoč svim momčadskim greškama i nekoliko nerezonskih napadačkih odluka (prije svega od strane američkih igrača) bili rezultatski aktivni. Ipak, trener Skelin je potpuno “poludio” na neke poteze svojih igrača (uz nekoliko pokušaja promjena i minutama odmora) pa je umjesto ostanka “u igri” Borac na kraju u zadnjem napadu poluvremena otišao na plus 11.

Katastrofa Žutih uslijedila je u nastavku. Samo tri poena u sedam minuta treće dionice (i to samo jedan ubačaj iz igre) rezultira bijegom domaćih na plus 22. Majstorović je zaključao reket u obrambenom segmentu, dok je na drugoj strani zajedno s Kočovićem riješio pitanje pobjednika.

U posljednjoj četvrtini su oba trenera izrotirala momčad s obzirom da je pitanje pobjednika odavno bilo riješeno.

Borac – Split 90:60

This slideshow requires JavaScript.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com