Split nakon drame slavio u Sarajevu

U 16. kolu ABA 2 lge košarkaši Splita savladali su kao gosti na Grbavici ekipu Spars Realway rezultatom 81:84.

Gosti iz Splita su dobili prvu četvrtinu sa 21:28, a do poluvremena sarajevski tim je imao zaostatak od šest koševa (45:51).

I treći period bio je veoma izjednačen, a iako su u nekoliko navrata Sparsi stigli na tri koša zaostatka, nisu uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat. U posljednjih deset minuta ušlo se vodstvom Splićana 66:71.

Osam minuta prije kraja rezultat je glasio 72:73 i uslijedila je dramatična završnica. Igralo se tvrdo i nervozno, a minutu i pol prije kraja Vrabac je sa slobodnih bacanja poravnao na 79:79. Vranković je potom poentirao uz dosuđeni faul, koji je iskoristio i Split je poveo sa 79:82.

 

Buza je vratio nadu domaćima sa slobodnih bacanja, a posljednji napad na meču imao je Split. Nakon brzog faula Gabrić je iskoristio oba bacanja pa je Spars imao napad za eventualni produžetak. Ipak, nisu se snašli i ostalo je 81:84.

 

Nedim Buza sa 19 poena bio je najefikasniji u redovima nešg prestavnika, a pratili su ga Strong sa 18 i Kamenjaš sa 16 poena. Splićane je do trijumfa predvodio Gabrić sa 19 koševa, Vranković je dodao 13, a Perković 12 ubačaja

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com