Hrvat nominiran za petorku desetljeća Eurolige!

Euroliga bira momčad desetljeća koje je nedavno okončano. U tu svrhu, odabrano je 50 igrača koji ulaze u konkurenciju, a jedini hrvatski igrač među njima je Ante Tomić.

Kako je navedeno na stranici natjecanja, a prenose Sportske novosti, radi se o istinskom superstaru najjačeg klupskog natjecanja. Po jednoj statistici konkretno je Dubrovčanin najkorisniji igrač Eurolige u ovih deset godina. Vlasnik je najvećeg kumulativnog iznosa valorizacije od 3514, skupljenog u 271 odigranoj utakmici.

Opisan je kao ”iznimno vješt igrač lepršavih pokreta, mekog dodira i rijetkih dodavačkih sposobnosti”, a 2012. je prešao iz Real Madrida u Barcelonu. Također je tri puta biran za košarkaša mjeseca Eurolige.

Hrvatski je centar rekorder i po broju skokova sa 1433, a također je tri puta biran u All-Euroleague petorke sezone. Vassilis Spanoulis drži rekord u čak dvije kategorije, poenima (3232) i asistencijama (1221). Nick Calathes zauzima prvo mjesto u ukradenim loptama (266), a Bryant Dunston u blokadama (231).

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com