Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More

  Filip Krušlin:”Dugoročno će se vidjeti koliki je odlazak Cedevite gubitak”

  Filip Krušlin dugogodišnji je hrvatski reprezentativac. Odlaskom Cedevite iz Hrvatske i on je promijenio zagrebačku adresu, onom ljubljanskom. Prije početka priprema Cedevite Olimpije razgovarali smo o nadolazećoj sezoni, odlasku Cedevite, hrvatskoj reprezentaciji…

  Pozdrav Fillipe, kako si i jesi li se odmorio od naporne sezone?

  “Pozdrav, jesam, dobro sam se odmorio od sezone koja je bila dosta naporna.”

  U kakvom si fizičkom stanju i kada počinju pripreme kluba?

  “Dosta sam radio na sebi, tako da sam u odličnom fizičkom stanju i potpuno spreman dolazim na pripreme koje počinju 5.kolovoza.”

  Ove godine postao si i otac.

  “Vjerojatno neću reći ništa pametno kada kažem da je rođenje sina najljepša stvar koja nam se dogodila u životu i jako smo sretni zbog toga.”

  Vodstvo kluba odlučilo se na odlazak iz Hrvatske. Je li te iznenadila ta odluka?

  “Ja sam tu informaciju dobio nakon završetka finalne serije i moram priznati da me u prvi tren iznenadila, ali sigurno vodstvo kluba ima svoje razloge zbog kojih su donijeli takvu odluku. Ona se ne donosi preko noći.”

  Koliko hrvatska košarka gubi odlaskom Cedevite?

  “Moje mišljenje je da hrvatska košarka odlaskom Cedevite gubi jako puno. Prije svega, gubi jedan stabilan, vrhunski klub s uvjetima na svjetskoj razini. Smatram da će se tek u budućnosti vidjeti u kojoj mjeri je odlazak Cedevite udarac za hrvatsku košarku.”

  Smatraš li da je Cibona zasluženo osvojila prošlogodišnji naslov?

  “Cibona je apsolutno zaslužno osvojila naslov prvaka. U svim utakmicama pokazali su bolju igru i veću želju. Mi nažalost nismo bili pravi i to nam se vratilo, u sportu je uvijek tako.”

  Cedevita Olimpija dovela je već par pojačanja, stigli su Boatright, Blažič, Hopkins… Što mogu očekivati navijači ljubljanskog kluba?

  Mogu očekivati ekipu koja će se boriti i dati sve od sebe u svakoj utakmici. S obzirom da se radi o potpuno novoj momčadi s puno novih igrača, trebati će nam vremena da se sve posloži, ali ne sumnjam da hoće.”

  Uvijek vruća tema je i hrvatska reprezentacija. Kako bi ti objasnio sve ovo što se događa, neodlazak na SP i brojne neuspjehe na velikim natjecanjima?

  “Neodlazak na SP je realno u kojoj se trenutno nalazimo. Dosta smo se tražili u kvalifikacijama, od promjena trenera, do promjena igrača i opet smo na kraju imali priliku izboriti Svjetsko prvenstvo, ali treba biti iskren i priznati da to nismo ni zaslužili zbog brojnih grešaka koje smo zajedno napravili.”

  Bilo kako bilo, ti si se uvijek odazvao pozivima izbornika.

  “Moje igranje za reprezentaciju nikad nije bilo upitno,najljepše trenutke u karijeri doživio sam u dresu Hrvatske. Osjećam se dužnim predstavljati svoju zemlju kad god to budem mogao.”

  Vjeruješ li da u dogledno vrijeme stvari mogu sjesti na pravo mjesto pa da će i hrvatska reprezentacija ostvarivati rezultate za koje objektivno i imamo kvalitetu?

  “Činjenica je da imamo jako puno kvalitetnih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima i smatram da je potrebno stvarno malo da napravimo neki rezultat koji će sve pokrenuti. Iz ove perspektive to izgleda kao nemoguća misija, ali u sportu je to tako, nekad jedna stvar i dobar rezultat okrenu priču u sasvim drugom smjeru. Nadam se da će takl biti i u slučaju reprezentacije.”

  Filipu želimo puno uspjeha i sreće u novoj sezoni te zahvaljujemo na ugodnom razgovoru.

   

   

   

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave