FIMBA Orlando: Muškarci izborili polufinale

Array

Lijepe vijesti stižu iz Orlanda. Muška ekipa u kategoriji 50+ pobijedila je i izborila ulazak u polufinale, u borbu za medalju.

Četvrtfinalna utakmica imala je svoju predigru jer je tek nekoliko sati prije početka svih četvrtfinalnih utakmica odlučeno da će propozicije natjecanja biti poštovane i da će dvije talijanske ekipe zaigrati između sebe kako bi samo jedna od njih mogla ući u polufinale.

Na taj su način naši “mladići” izbjegli neugodnu ekipu Italije A, i o mjestu u polufinalu odlučivali su u utakmici protiv Češke Republike koja je u grupnoj fazi natjecanja izbacila iz borbe za visoki plasman ekipu Čilea koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Solunu osvojila brončanu medalju u utakmici u kojoj je pobijedila ekipu SAD-a.

Utakmica nije dobro počela za hrvatske košarkaše, jer je odlično organizirana i visoka ekipa Češke Republike do 5 minute povela sa 11:1. No naša se ekipa probudila, prvenstveno podignuvši intenzitet obrane. Iz tako kvalitetne obrane proradio je i napad pa je do kraja prve četvrtine zaostatak smanjen na samo 4 koša. U drugoj četvrtini obrana je još bolje radila tako da je naša ekipa na poluvremenu vodila s tri koša razlike (31:28).

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini kada su brzinom i ritmom hrvatski igrači došli i do visokih 17 koševa razlike, tako da su u četvrtoj četvrtini smirenom igrom zatvorili utakmicu za konačnih 76:66.

Iako je ovo pobjeda kolektiva u kojem je svatko dao svoj maksimalni doprinos, ipak treba posebno istaknuti Gorana Sutona koji se vratio u momčad i utakmicu odlično odigrao napadački u čemu mu se pridružio Mladen Ostojić, a veliki doprinos ovoj pobjedi dao je i Hrvoje Rendulić koji je odradio fantastičan posao u obrani potpuno zaustavivši ponajboljeg Češkog igrača Pavela Belika.

Ekipa Hrvatske koja je izborila polufinale i borbu za medalju na 13. Svjetskom prvenstvu nastupila je u sljedećem sastavu: Darko Pahlić (2), Goran Suton (20), Željko Županić, Draško Kunić (8), Mladen Ostojić (9), Gjuro Simon (8), Hrvoje Rendulić (2), Damir Skorić (7), Robert Matijević (20).

U drugim četvrtfinalnim utakmicama, nastup u polufinalu je izborila ekipa Italija B, koja je u međusobnom susretu pobijedila ekipu Italija A, ekipa Sjedinjenih Američkih Država, koja je tek 30 sekundi prije kraja došla u prvo vodstvo protiv ekipe Ukrajine koju predvodi proslavljeni svjetski košarkaš NBA pedigrea Aleksandar Volkov, te ekipa Brazila koja je pobijedila ekipu Rusije.

U kategoriji 55+ naša momčad na žalost nije uspjela pobijediti ekipu Čilea te su izgubili mogućnost za ostvarivanje visokog plasmana. Ekipa Čilea bila je bolja od samog podbacivanja, a na kraju su uvjerljivo slavili rezultatom 70:35.

Naša 55+ ekipa natjecanje nastavlja u borbi za plasman od 9 do 12 mjesta, dok naše dame imaju utakmicu protiv Puerto Rica u kojoj ako pobijede, u što ne sumnjamo, u subotu će se boriti u utakmici za brončanu medalju.

Iz Orlanda za Crošarku: Robert Matijević.

Related Articles