Final Four u Skoplju?

Array

Iako su čelnici regionalne ABA lige potvrdili kako će se Final Four igrati u razdoblju od 25. do 27. travnja, još uvijek nije obznanjeno u kojem gradu će se odigrati. Često se nagađalo kako su u igri jedino gradovi koji imaju dvorane kapaciteta više od 10.000 gledatelja (Zagreb, Beograd, Ljubljana).

Međutim, zadnjih tjedan dana u Skoplju boravi generalni manager ABA lige Roman Lisac, te prema neslužbenim informacijama se pretpostavlja kako će prijestolnica Makedonije biti domaćin Final Foura regionalne lige.

Dogovor između čelnika lige i predstavnika grada Skoplje je na pomolu i očekuje se kako će to uskoro biti i službeno objavljeno. Pored Skoplja najozbiljniji kandidati za završnicu lige su Kragujevac, Beograd i Laktaši.

Kragujevac bi želio organizirati završnicu lige jer će sigurno imati Radničkog na F4, no velika mrlja na njihovoj organizaciji je zbog finala srpskog kupa kada je došlo do nemilih scena i tuče Grobara i Delija.

Igokea bi žarko željela organizirati završnicu u Laktašima jer uprava i igrači kluba silno žele osvojiti taj trofej kako bi od jeseni igrali Euroligu. Snažne argumente ima i Beograd, naročito zbog možda najboljih uvjeta koje zadovoljavaju (dvorana, hoteli, aerodorom), te imaju prijašnja iskustva u organizaciji.

Related Articles