Franjo Arapović o Ciboni i Zvezdi…

Na senzacionalnom Final Four turniru ABA lige koji je krajem travnja 2014. godine održan u Beogradskoj Areni hrvatski timovi napravili su velike senzacije – Cedevita je tricom Nolana Smita pobedila Partizan, a Cibona dan ranije svladala Crvenu Zvezdu koja je sa prvog mesta dočekala doigravanje. Kasnije je Cibona osvojila i trofej, predvođena sjajnim Darijom Šarićem, ali u Euroligi nije zaigrala…

Navodno, cijena za Cibonino odustajanje bila je 800.000 eura, a Zvezda je na kraju kao prvoplasirani tim u ligaškom dijelu natjecanja izborila priliku za natjecanje protiv najboljih timova u Europi. Franjo Arapović, koji je svojevremeno punih deset godina igrao za Cibonu i dva puta bio prvak Europe, otkriva i neke detalje iz te priče.

“Cibona prodaje Euroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo gradi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde Nebojša Čović, kojeg pita novinarka kako je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Euroligu za 800.000 eura, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I što sad?”, zapitao se Franjo Arapović u podcastu ProSport.

Podsjećamo, ekipa Cibone je 2014. godine osvojila titulu u ABA ligi, ali kasnije nije zaigrala u elitnom košarkaškom natjecanju europskih klubova. Umjesto Cibone, u Euroligi je zaigrala Crvena Zvezda, iako su poslje osvojene regionalne titule u Skupštini grada Zagreba tvrdili da će biti novca da hrvatski klub igra u elitnom takmičenju, što Arapović ističe i u ovom razgovoru.

“Nikoga nije briga za Cedevitu jer je otišla iz Hrvatske. Oni sretni, ali zašto nitko nije pitao. Ne znam da li se sjećate, gradska Skupština izglasa dodatni proračun za nastup Cibone u Euroligi. Bit će novaca za Euroligu. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani.” Legenda hrvatske košarke je udarila na ljude iz Cibone, ali i iz dalmatinskih klubova – Zadra i Splita: “Morat ćemo jednog dana to otvoreno reći, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš raditi, ako je plaća u klubu inače 5. u mjesecu, a gospodin Tedeschi nazove 4. i ispričava se jer će plaća biti dan kasnije”, podvukao je Franjo Arapović.

Related Articles