FSV NBA dječji dan

Array

U organizaciji košarkaškog kluba FSV , ove subote u dvorani OŠ Brajda održano je natjecanje NBA dječji dan za dječake i djevojčice rođene 2002. godine i mlađe. Održano natjecanje dio je projektnih aktivnosti KK FSV sa ciljem omasovljavanja školi košarke i popularizacije košarkaše igre kod najmlađih.

U NBA areni na Brajdi, mnogi posjetitelji imali su priliku uživati u neizvjesnim utakmicama 8 NBA momčadi. Istočnu diviziju sačinjavali su Chicago, Boston, Miami i Orlando, dok su u Zapadnoj diviziji svoje snage odmjerili Los Angeles, Dallas, Oklahoma i Phoenix. Ukupna brojka od osamdesetak novopečenih NBA igrača i igračica garantirala je dobru zabavu i neizvjesnu borbu do posljednjeg susreta.

Svoj prvi „riječki“ NBA naslov osvojila je ekipa LA Lakersa koja je, predvođena raspoloženim Matijom Grbavcem, u finalnoj utakmici pobijedila do tada neporaženi Miami. Put do finala ni jednoj ekipi nije bilo nimalo lagan. U istočnoj diviziji Miami je rutiniranim pobjedama nad najmlađim ekipama Chicaga i Bostona najavio pohod na titulu, no zamalo im je finalnu ambiciju poremetila ekipa Orlando Magica. U izjednačenoj utakmici pobjednik je odlučen tek u završnici rezultatom 16:11 za Miami.

NBA FSV

Zapadnom skupinom najspremnijom se pokazala momčad Los Angelesa, zahvaljujući prije svega spretnijim izborom igrača na održanom „draftu“, no ni njima put do finala nije bio nimalo lagan. Odmah u prvoj utakmici Lakersi su naletjeli na tvrd orah – ekipu Dallasa,a utakmica je svog pobjednika dobila tek u produžecima nakon ubačenog zlatnog koša. Prošlogodišnji osvajači turnira, ekipa Phoenixa, ove godine nisu bili u natjecateljskoj formi ali i sa tim problemima uspjeli su doći do jedne pobjede u regularnom djelu natjecanja protiv mlade ekipe Oklahome rezultatom 13:4.
Dodjelom pehara, medalja, priznanja za sudjelovanje završen je prvi ovogodišnji „NBA dječji dan“ turnir koji će svoje drugo ovogodišnje izdanje doživjeti već u studenom ove godine u jednoj od riječkih dvorana.

FSV NBA

Ovim putem se zahvaljujemo trenerima koji su samostalno organizirali, financirali i realizirali ovaj projekt te roditeljima i igračima na odličnom odazivu.

Za sve one igrače i igračice koji još nisu, a žele se okušati u ovakvim i sličnim projektima, KK FSV šalje poziv da im se pridruže na treningu škole košarke KK FSV, zabave se i osjete sve čari košarke.

Rezultati turnira:

ISTOČNA DIVIZIJA
1. Orlando – Chicago 6:2
2. Boston- Miami 3:14
3. Chicago – Miami 2:14
4. Orlando – Boston 8:4
5. Orlando-Miami 11:16
6. Boston-Chicago 4:12

ZAPADNA DIVIZIJA
1. Dallas – LA 10:12
2. Oklahoma – Phoenix 4:13
3. LA – Phoenix 10:6
4. Dallas – Oklahoma 14:8
5. Dallas – Phoenix 22:7
6. Oklahoma – LA 10:17

PLAY OFF
Za 7. Mjesto
Boston – Oklahoma 4:12

Za 5. Mjesto
Phoenix – Chicago 16:10

Za 3. Mjesto
Dallas – Orlando 11:8

NBA Finals
LA – Miami 14:10

Konačan poredak:
1. LA Lakers
2. Miami Heat
3. Dallas Mavericks
4. Orlando Magic
5. Phoenix Suns
6. Chicago Bulls
7. Oklahoma Thunders
8. Boston Celtics

Related Articles