Furnir nakon penal završnice do pobjede protiv Zaboka

Košarkaši Furnira su na domaćem parketu upisali pobjedu. Nakon dramatične završnice kapitulirao je Zabok koji se opasno približio u završnici susreta iako je samo dvije minute prije kraja bio na devet poena zaostatka. Zanimljivo, radilo se o susretu punom preokreta, a Zabočani mogu itekako žaliti pošto su imali velikih 14 razlike nakon prve četvrtine. Konačnih 79:75 postavio je Andre Isabell s linije slobodnih bacanja.

Zabok je odlično startao. Obrana je bila na dobroj razini pa se Furniru nije dopustilo ništa više od 12 poena nakon prve dionice. Međutim, domaćini istom mjerom uzvraćaju u drugoj i trećoj četvrtini pa je Furnir preuzeo inicijativu pred posljednjih deset minuta.

Dubravaši nisu mogli mirno privesti utakmicu kraju pošto je Zabok konstantno prijetio. Zabočani su na kraju došli u egal nakon što su igrači Furnira imali plus devet na dvije minute prije kraja. Ali u penal završnici je pribran bio Andre Isabell koji je na kraju postigao 28 poena.

Mihajlo Jerković se priključio s 14 poena, a kod Zaboka je najefikasniji bio Petar Marić s 24 poena. Zabočane je na kraju koštala slaba šuterska večer, ali i nedostatak kontrole skoka.

 

Related Articles