Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Furnir potpisao Kenana Karahodžića

  Furnir nastavlja sa slaganjem momčadi za sljedeću sezonu – novo ime u klubu iz Dubrave je Kenan Karahodžić!

  Kenan je rođen 29. siječnja 1996. u Bačkoj Topoli te je prve košarkaške korake napravio u Spartaku iz Subotice. Kao junior odlazi u Malagu gdje je kombinirao nastupe za Unicaju i CB Clinicas Rincon.

  U regionalno okruženje vratio se 2016. godine kada potpisuje za beogradski Partizan, no nakon samo jedne sezone vratio se u Španjolsku gdje je nastupao za Oviedo, Huescu, Estela Cantabriu te Marbellu.

  U posljednoj sezoni u Marbelli u prosjeku je postizao 5.9 poena uz 3.9 skokova za nešto manje od 25 minuta na parketu. Iako igra centra (208cm), čak dvije trećine njegovih pokušaja iz igre dolazilo je iza linije za tri poena unatoč ispodprosječnoj preciznosti (25.2%).

  “Nakon nekoliko godina u Španjolskoj imao sam mogućnost ostati još jednu sezonu, ali sam odlučio da je vrijeme za neke nove izazove. Ovo će mi biti prvi puta da ću igrati Premijer ligu u Hrvatskoj i sretan sam što mi se otvorila mogućnost da dođem u Dubravu. Želja je pomoći mom novom klubu u novoj sezoni za koju se nadam da če biti zadovoljavajuća i za klub i za mene,” izjavio je Kenan za službene stranice KK Furnir.

  FOTO: KK Dubrava

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave