Gabrić u deveterostrukom prvaku Latvije

Array

Šibenčanin Tomislav Gabrić novi je član najtrofejnijeg latvijskog kluba Ventspils, kojem pristupa iz turskog prvoligaša Yesilgiresuna.

Gabrić u Yesilgiresunu nije dobio niti minute u igri u devet dosadašnjih utakmica, pa je sreću odlučio potražiti na Baltiku. Karijeru je 22-godišnji Gabrić započeo u rodnom gradu u dresu Jollya, a 2013. godine slijedi prelazak u Cibonu, gdje se zadržao dvije sezone. Iz Cibone prelazi u srpski Metalac iz Valjeva, a prošlu sezonu provodi u rumunjskom Pitestiju, gdje je bilježio 12,7 poena i 5,1 skokova po utakmici.

Gabrić je bio stalnim članom mladih reprezentacija Hrvatske, a u svojoj kolekciji ima dva europska zlata i jedno srebro, te jednu svjetsku broncu iz 2012. godine s reprezentacijom do 17 godina.

Sa devet naslova prvaka Ventspils je najtrofejniji latvijski klub, a u svojoj riznici imaju i jedan naslov prvaka Baltičke lige. Naš 204 centimetara visoki krilni centar nije prvi Hrvat koji će odjenuti dres Ventspilsa, budući da su tamo već igrali Miro Jurić i Mateo Kedžo.

Related Articles