Gelabale: Iznimno cijenim Maljkovića

Array

Cedevita je dobila još jedno veliko pojačanje za nadolazeću sezonu, na poziciji krila, a riječ je o 29-godišnjem Mickaelu Gelabaleu.

O njegovoj kvaliteti dovoljno govori da je bio član startne petorke francuske reprezentacije na olimpijskim igrama u Londonu. Cedevita mu je osmi klub u jedanaestogodišnjoj karijeri, a najduže, dvije sezone, zadržao se upravo u najpoznatijim i najkvalitetnijim klubovima za koje je igrao.

Prvi je Real Madrid u kojem je igrao od 2004. do 2006., da bi zatim prešao u NBA, konkretnije u Seattle Supersonicse, a današnju Oklahomu City Thunder gdje je bio do kraja sezone 2008. Ondje je igrao uz velike NBA zvijezde, Rasharda Lewisa i Raya Allena te Kevina Duranta, čije su sjajne sezone tek počele.

Za ovdašnju publiku i prilike, ipak je bitnije da je u Realu igrao uz Marka Tomasa, još jedno pojačanje Cedevite za nadolazeću sezonu, a pod trenerskim vodstvom sadašnjeg trenera Cedevite, Bože Maljkovića, što je i spomenuo u izjavi za službenu stranicu kluba.

“Igrao sam sa Markom Tomasom u Realu i sjajno smo se slagali. Naravno, coach Božo je bio šef. Iznimno ga cijenim. Vidim da se u Zagrebu slaže odlična momčad, klub igra Euroligu i napravit ću sve da pomognem u stvaranju dobrih rezultata.”

Prošlu sezonu proveo je u Spirou Basketu i kasnije ruskom Khimkiju u koji je došao jer nije mogao dokraja ispoštovati ugovorne obveze prema belgijskom klubu zbog ozljede koja ga je zadesila u ranijem dijelu sezone.

Razloga za brigu ne bi trebalo biti, budući da je na parketima olimpijskog turnira Gelabale provodio prosječno 24 minute i uz to bilježio nešto manje od 8 koševa, 3.5 skokova i 1.3 asistencije u 6 utakmica.

Nadodao je i kako je u pravoj formi i nada se da će u Cedeviti pokazati svoju pravu vrijednost.

Related Articles