GKK Šibenik krenuo s pripremama: Cilj je A1 liga

Array

Jučer je Građanski košarkaški klub Šibenik startao s pripremama za novu drugoligašku sezonu. Ambiciozni Šibenčani od sljedeće sezone očekuju mnogo, ističu da im je cilj ulazak u A1 ligu.

Nova imena u klubu su Ozren Mišić, Domagoj Bašić, Tomislav Grubišić i Dženan Rahimić. Mišić je u Dubravi prošle sezone imao prosjek od 12,5 poena po utakmici, Bašić u dresu Zaboka 8,9, Grubišić je bio zaštićeno godište u Jollyju, a Dženan Rahimić je bivši igrač ljubljanske Olimpije, sarajevske Bosne i belgijskog Spiroua.

Rahimiću, 37-godišnjem rođenom Mostarcu, ovo će biti četvrti put da nastupa u narančastom dresu. Još prije par mjeseci dao je naznake o svom povratku u Šibenik uz uvjet da se složi momčad koja bi konkurirala za naš najviši rang.

“Dovede li se neko pojačanje sa strane bila bi to momčad kojoj bi se rado pridružio, pri čemu ne smijemo zanemariti ni domaće, mlade snage. Već prošle sezone napravljen je solidan rezultat i mislim da je sada idealan trenutak da se uz pomoć nas par iskusnijih Šibenik vrati u prvu ligu. Ako se složi respektabilna momčad, u tom slučaju dogovorit ćemo se za pet minuta”, rekao je Dženan za Šibenski portal.

Iz Šibenik su otišli Luka Petković (Jolly), Luka Drezga (Helios), Bruno Španja , Marko Sandrić, Filip Vukičević, Ivan Jelenčić, Marko Matulja i Luka Mijalić.

Ekipu će voditi trener Jeronimo Šarin i njegovi pomoćnici Miro Jurić i Petar Maleš, a za pripremu igrača bit će zadužen kondicijski trenera Bruno Škugor.

GKK Šibenik

Bekovi: Ozren Mišić, Ante Nerber, Krešimir Radovčić, Domagoj Bašić, Josip Šarin, Franko Kalpić, Roko Badžim

Krila: Petar Maleš (igrač/trener), Toni Čičin Šain

Centri: Ivan Blaće, Nino Vlaić, Dženan Rahimić, Andrija Skorić

Related Articles