Golemac: “Nakon trećeg kola saznalo se da bi mogao nastupiti problem sa sponzorskim novcem”

Array

Jurica Golemac odradio je odličan posao u Sloveniji, ali njegova Koper Primorska upala je u probleme pa su momčad zajedno s njim napustili stožerni igrači:

“Nakon trećeg kola i pobjede u Podgorici saznalo se da bi mogao nastupiti problem sa sponzorskim novcem. Igrači su se uplašili, počela su se postavljati pitanja i sve više se odmicao fokus s košarke. Nešto bi novca kapnulo na račune, par dana bi bilo u redu i onda opet ista priča. Kulminiralo je prošlog tjedna i nakon što je nekoliko puta rečeno da novac dolazi, a nije stigao, došao je prijelazni rok i tri igrača najavila su mi odlazak i kako im je utakmica s Igokeom zadnja”, rekao je Golemac za Sportske novosti.

Golemac je imao slično iskustvo iz Cibone kada također nije bilo obećavanog novca za igrače stoga se znao postaviti u ovoj situaciji.

“Jedino što možeš je biti iskren. U Ciboni sam puno toga naučio, znam koliko se tamo prikrivalo i lagalo i onda se dobije kontraefekt. Igračima možeš biti samo prijatelj. U Primorskoj nije bilo realno za očekivati da će se klub bez političkog zaleđa i tradicije tako lako izvući, svi su se počeli pobojavati da će ostati bez svog novca. Imali smo pravilo da tko je na treningu, taj mora trenirati iako nije to bilo kao prije. Mi zadnjih mjesec dana nismo niti igrali dobro, izvlačili smo utakmice na karakter, sustav koji smo posložili i na količinu rada koja se akumulirala.”

Nakon Igokee i Golemac je odlučio otići jer više nije bilo smisla ostajati.

“I ja sam prelomio u Laktašima. Odlazila su trojica ključnih igrača, a nisam vidio nikakve pomake. Nisam imao niti ideje i energije za nešto sam napraviti, a ne bi bilo pošteno da sam samo sjedio na klupi. Ljudima koji su vodili klub ne mogu baš ništa zamjeriti, a siguran sam da će klub opstati i da će se tvrtka koja nas je sponzorirala izvući.”

Na kraju je Golemac spomenuo planove

“Plan je bio da skupimo dovoljan broj pobjeda za ostanak, momčad će se pomladiti, bit će jeftinija i do ljeta će se dugovi vratiti te onda krenuti od nule. U ABA ligi smo ih skupili osam, a i one koje smo skupili u slovenskom prvenstvu jamče nam Ligu za prvaka.”

Related Articles