Goran Filipović: “Trudim se biti raznovrstan u igri”

U 19. kolu Druge ABA lige Split (srijeda, 17 sati) gostuje kod posljednjeplasiranog Ohrida. “Žuti” su se uputili zrakoplovom, pa autobusom od Skoplja do Ohrida, a momčad Ivice Skelina neće se vraćati u Split već će produžiti putovanje sve do subotnje utakmice s Vrijednosnicama Osijek.

Goran Filipović, playmaker Žutih osvrnuo se na Splitov pobjednički niz:

“Činjenica je da smo uspjeli zaredati tri pobjede. Od toga su dvije protiv momčadi koje su trenutno bolje plasirane od nas. Kroz ovo malo kolektivnih treninga pokušavamo iskoristiti i utakmice kako bi napredovali u nastavku sezone. Utakmica protiv Šibenika je jedna mala potvrda da smo na dobrom putu, a tako želimo i nastaviti.”

Uoči ogleda protiv Ohrida rekao je sljedeće:

“Ohrid je trenutno zadnja momčad lige, no ne smijemo ih podcijeniti. Igraju opušteno bez ikakvog pritiska i imperativa što nam može biti dvosjekli mač. Cilj nam je iskontrolirati utakmicu i nametnuti svoj ritam te tako upisati novu pobjedu u drugoj ABA ligi.”

Na pitanje o tome jeli zadovoljan svojom igrom u posljednje vrijeme Goran je bio skroman kao i uvijek :

“Uvijek težim napretku i održavanju kontinuiteta svoje igre. Kao playmakeru mi je važno da momčad funkcionira na parketu dok sam ja u igri. Tada sam zadovoljan. Trudim se biti raznovrstan i kvalitetan kako u napadu, tako i u obrani.”