Gorica do rutinske pobjede nad Šibenkom

GKK Šibenka – KK Gorica 56:73

(12:27, 20:14, 12:19, 12:13)

Šibenka je upisala poraz na otvaranju nove sezone Premijer lige. Gorica je na Baldekinu slavila sa 73:56 i tako opravdala ulogu favorita u susretu koji je otvoren minutom šutnje za nedavno preminule Žanu Lelas i Dušana Dudu Ivkovića, a članici zlatne Elemesove generacije počast su transparentom odali i šibenski navijači.

Šibenka je užasno otvorila utakmicu. Igrači u narančastom nisu mogli pogoditi ništa, dok je Sesarova ekipa nemilice trpala, pa je semafor nakon osam i pol minuta igre pokazivao 9:27, da bi se u drugu dionicu ušlo rezultatom 12:27. U tih prvih deset minuta Šibenka je imala šut 4/17 (23 posto) dok su gosti gađali visokih 10/13 (76 posto), s tim da su pogodili četiri od šest pokušaja za tricu.

Nakon par minuta igre u drugoj četvrtini Gorica je otišla na velikih +22 (12:34), a ista razlika bila je i dvije i pol minute prije poluvremena. Tada na krilima Arslanagića slijedi velika 12:0 serija domaćina pa se na pauzu otišlo s podnošljivih 32:41. Ono u čemu je prednjačila Milačićeva momčad u prvom dijelu utakmice bili su skokovi, skupila ih je osam više od protivnika (25-17).

Narančasti su nastavili pritiskati i na otvaranju drugog poluvremena, pa su se nakon četiri minute igre u trećoj dionici primakli na 41:48. Uslijedio je, međutim, novi udar Gorice, koja se do kraja četvrtine ponovno odvaja (44:60), da bi nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtine opet otišla na preko 20 poena prednosti (44:65). Bilo je tada jasno da će bodovi na kontinent, dok će Šibenka prvu pobjedu u novoj sezoni potražiti u drugom kolu, na gostovanju kod Sonik Puntamike.

Najefikasniji u šibenskim redovima bio je Arslanagić sa 13 ubačenih poena, a pratili su ga Paić i Rebić sa po deset postignutih koševa. Kod pobjednika Cinac i Baković ubacili su po 11 poena.

FOTO: GKK Šibenka/Milan Balaban

Related Articles