Gorica nadigrala Zabok

Sa suženim rosterom Zabok se hrabro suprotstavio Gorici, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz (68:79) protiv vrlo kvalitetnih gostiju, koji su se probudili u nastavku. Zabočki žuti odlično su odigrali prvo poluvrijeme na krilima Mladena Primorca koje su dobili rezultatom 35:31, no u nastavku su očekivano pali. Publiku je u 23. minuti dignuo na noge „alley oop“ Marića (za 39:35), kojeg je odlično poslužio Primorac, ali Zabok je nakon toga počeo padati. Razigrali su se Ljubičić i Mazalin, pa je Gorica u 29. minuti došla do 13 koševa viška (47:60).

Tračak nade tricama su tricama donijeli Galić i Tomas (53:60), no u zadnjih deset minuta Zabok je ušao s tri igrača sa četiri osobne pogreške (Lisica, Marić, Galić). Zabok se zadnjih deset minuta borio koliko je mogao, no za preokret nije imao snage. S dvije vezane trice Kalajžić u 38. minuti postavlja najvećih +15 (64:79), da bi Tomas sa četiri uzastopna ubačaja postavio konačnih 68:79.

zabok-gorica
Zagorje.com

Najefikasniji u redovima Zaboka bio je Luka Tomas s 21 košem, čemu je pridružio i 4 skoka i 2 asistencije, no prvo ime Zaboka u ovoj utakmici je odlični Mladen Primorac koji je upisao 18 koševa, čak 17 skokova (double-double učinak) i 7 asistencija. Kod Gorice s 19 koševa najefikasniji je bio Krešimir Ljubičić, čemu je pridružio i 11 skokova (double-double učinak), a odličnu utakmicu odigrao je i Lovro Mazalin koji je upisao 17 koševa, 8 skokova i 2 asistencije.

Related Articles